Влада ухвалила екстрене рішення на тлі стрімкого погіршення погоди в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада ухвалила екстрене рішення на тлі стрімкого погіршення погоди в Україні

КМВА
снігопад в Україні

В Україні незабаром розпочне цілодобову роботу Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах. 

В Україні стрімко погіршується погода

За словами представників Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах державного значення починає свою цілодобову роботу, щоб мати змогу оперативно реагувати на ситуацію і не допустити проблем на автошляхах,

Окрім того, влада закликає водіїв не виїжджати без нагальної потреби на далекі відстані, а також зважати на погодні умови, якщо все-таки планується поїздка.

Що важливо розуміти, у разі виникнення надзвичайної ситуації на дорозі українці можуть телефонувати на цілодобову гарячу лінію: +38 067 400 60 80.

На тлі активного антициклону в Україні, крім західних та східних областей, 26-27 листопада очікуються складні погодні умови ІІ (помаранчевого) рівня небезпеки.

Що відомо про ситуацію в окремих регіонах України

У Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях сильні снігопади, в Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь; снігу – до 20-30 см, місцями 40-50 см; очікуються хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

Сильні дощі можуть накрити Харківську, Дніпропетровську, Херсонську, Запорізьку області, а також Крим.

Окрім того, наголошується, що північних, центральних, південних областях та Криму можливе суттєве посилення вітру до 17-22 м/с, місцями до 25 м/с, в Одеській та Миколаївській областях 25-30 м/с; у західних та східних областях пориви вітру 15-20 м/с.

Так, на Одещині через сніг та ожеледицю сьогодні з 8:30 тимчасово перекрили рух для великовантажних транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування державного значення М-15 Одеса-Рені (на м.Бухарест) та М-28 Одеса - Южне - /М-14/ (Об’їзд м. Одеси)".

Також вказано, що в Києві може випасти до 30 сантиметрів снігу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?