Власник ще однієї російської ПВК відверто звинуватив Путіна у розвалі армії РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Власник ще однієї російської ПВК відверто звинуватив Путіна у розвалі армії РФ

Георгій Закревський
Джерело:  online.ua

Власник невеликої російської ПВК "Паладін" Георгій Закревський відверто звинуватив кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна у розвалі армії РФ. 

Що відомо про відверту критику у бік Путіна з боку Закревського

Окремі фрагменти з інтерв’ю Закревського одному з російських ЗМІ публікує український журналіст Денис Казанський.

Закревський також зазначив, що у поразці російської армії у розв’язаній злочинній війні проти України також винен Путін.

За його словами, діючий в Росії кремлівський режим не спроможний змінити хід війни проти України.

Про армію нам багато розповідали, яка вона в нас могутня, прекрасна. Всі ці чудові репортажі... Де наші "Армати"? Де вся ця зброя, "що не має аналогів"? - питається власник російської ПВК.

Він підкреслив, що Міноборони РФ фактично нічого не досягло в рамках так званої “спецоперації” в Україні.

Понад те: весь час брешуть. Останнім часом самовідсторонюються. Так званий президент відсторонюється. До чого тут Міністерство оборони? Людина ця відповідає за все, що відбувається у країні, - зазначає Закревський.

Він також вказав на глибокі і системні проблеми в російські економіці.

Нам довго розповідали, що в нас країна піднімається з колін, що в неї розвивається промисловість. ... Виявилося, нічого немає: немає ніякої промисловості, немає ніякої економіки. Виявилося, ми навіть папір білий не робимо, тому що в нас немає компонентів. Ми не робимо нормаольний туалетний папір. Ми не робимо коробки передач автомобільні, які вже 70 років тому були винайдені і зроблені у світі, - пояснює Закревський.

Як відомі російські пропагандисти виступають проти Кремля

Поплічник заарештованого Кремлем російського терориста Ігоря Гіркіна Максим Калашников, коментуючи ситуацію на фронті в Україні зазначив, що саме російській окупаційній армії українські військові влаштовують м'ясорубку на фронті.

За його словами, створення українськими військовими плацдарму на лівому березі Дніпра у Херсонській області це полювання на російських військових на живця.

Логіка така: частини ЗСУ (нехай навіть елітна морська піхота) висаджуються в Кринках. При цьому такій переправі ЗС РФ чомусь перешкодити не можуть, незважаючи на перевагу в повітрі і в стволах артилерії. Мало того, авіація ЗСУ починає робити рейди вглиб наших позицій – в ППО у нас є чималі прогалини. Отже, ЗС РФ відразу ж робить спроби скинути морську піхоту бандер в річку з Кринківського плацдарму. Починає штурми в лоб – м'ясні атаки. А ЗСУ через Дніпро починає далекобійними системами і дронами накривати наші війська, їх штаби, артилерію, танків. По суті, нас винищуючи, - заявляє поплічник Гіркіна.

За його словами, чим більше ЗС РФ атакують – тим більше втрачають. Окупанти на фронті стверджують, що "час на крок попереду них", а в українських військових величезна перевага в дронах.

Боротьби з ними немає, а ударні дрони ЗСУ дістають навіть САУ "Мста" в сорока кілометрах від ЛБС. У безпілотних бомберів ЗСУ – все більше вантажопідйомності, з'явилися дрони, здатні нести по вісім (!) 82-мм мін! По суті це – можливості літаків Першої світової. Але з набагато більшою точністю метання. Це буквально вибиває нашу піхоту. Та й техніку теж. Малокаліберної зенітної артилерії для боротьби з дронами-вбивцями у нас відчайдушно не вистачає, - зазначає Калашников

Росіян не рятує від дронів навіть горезвісна РЕБ. Крім того, за словами соратника Гіркіна, окупанти програють ЗСУ контрбатарейну боротьбу. 

Їхня арта перемелює нас. А ось у ворога з РЕБ і радіотехнічною розвідкою все добре. Додам від себе: наше начальство не може провести навіть локальну повітряну наступальну операцію: перебити ППО ворога хоча б на одній критичній ділянці фронту і повністю ізолювати його, громлячи підвезення всього необхідного ЗСУ з неба. Та й самі частини ворога, його артилерію, склади, штаби, важку техніку, - підкреслює Калашников.

Зрештою боротьба за плацдарм у Кринках перетворюється на перемелювання окупаційних військ РФ. За словами Калашникова, намагаючись дати відсіч Силам оборони України, штурмові загони і техніка РФ "потрапляють під вбивчі обстріли через річку і атаки БПЛА".

Те ж саме спостерігається і біля Авдіївки, на жаль. Ми знову отримуємо свій Бахмут. Залишивши Херсон восени 2022-го, ЗС РФ позбулися можливості вдарити у фланг і тил ЗСУ на півдні, відкриваючи шлях на Одесу. І зараз отримують не дуже приємну перспективу власного виснаження/знекровлення. Ворог, чорт візьми, нав'язав нам ініціативу! Якщо не перенести війну в іншу сферу, то все може закінчитися для нас вкрай погано. Власне на лінії фронту ворог нас технічно перевершує. Так, він не виробляє сам тих систем, що застосовує, він – грамотний користувач. Але таким самим грамотним користувачем виявилися свого часу японці (1904-1905 рр.) на кораблях британської споруди, - наголошує Калашников.

Калашников переконаний, що якщо цього не зробити, а в Кремлі і далі будуть вірити, що "ЗСУ закінчаться і Захід втомиться підтримувати Київ", РФ може сама потрапити в жорна "перемелювання" своїх військ.

Додамо до цього те, що ЦБ РФ підйомом облікової ставки успішно перемелює промисловість і імпортозаміщення в самій РФ, громить наш тил. Особливо це стосується військово-промислового комплексу. Бо у нього йде "вимивання" оборотних коштів (на держоборонзамовленні не сильно проживеш, МО РФ безбожно ріже витрати), а кредитами "оборотку" не поповниш. Відсотки занадто високі. Це неминуче призведе до того, що наш ВПК не зможе вдосконалювати зброю і сучасні технічні системи, - підкреслює поплічник Гіркіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?