ВЛК у Києві затягували терміни комісії та працювали неповний день — голова МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

ВЛК у Києві затягували терміни комісії та працювали неповний день — голова МОЗ

ВЛК

Військово-лікарські комісії (ВЛК) у столиці порушують терміни закриття медичних записів, працюють неповний робочий день, а електронні черги взагалі відсутні.

Порушення у роботі ВЛК знайдені МОЗ у Києві

Попереду — управлінські рішення щодо києвських ВЛК.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Посадовець вважає, що ВЛК затягували терміни проведення медичних комісій.

Коли людина приходить на медичний огляд для проходження ВЛК, в електронній системі охорони здоров'я відкривається відповідний медичний запис, який повинен бути закритий. Нормативне регулювання цього закриття 4 дні. За січень ми мали 83% завершених випадків, за лютий вже маємо 92%. Водночас є регіони, які вибиваються із загальної статистики. Київ — це типовий приклад.

Віктор Ляшко

Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров'я України

Одна з головних проблем роботи ВЛК у Києві — медичні працівники комісії все ще працюють в центрах комплектування. Тож, людей направляють на проведення аналізів у інші медзаклади.

Військовозобов'язаний ходить по всіх закладах охорони здоров'я, потім знову повертається. Такого не повинно бути. Повинен бути чітко закріплений заклад, у якому повністю закривається весь комплекс цих досліджень.

До того ж, стверджує урядовець, працівники військово-лікарських комісій працюють неповний робочий день, а електронні черги — відсутні.

Комісії можуть працювати, наприклад, до 14:00, а потім з якоїсь причини закриваються і не проводять медогляди.

Робоча група МОЗ, яка проводитиме перевірки ВЛК, на першому етапі зосередиться на розв'язанні організаційних питань, а потім Віктор Ляшко обіцяє розібратися окремо по кожній скарзі, які надходили на "гарячу лінію" Міністерства охорони здоров'я.

Раніше Ляшко повідомив, що у Києві створять робочі групи для перевірки військово-лікарських комісій через збільшення скарг.

Більшість з них стосуються "дуже базових речей", які можна оперативно виправити. Наприклад, недотримання електронної черги, відсутність умов для комфортного проходження ВЛК та неоптимізовані маршрути.

Що відомо про обшуки у ексголови Чернігівської обласної ВЛК

Під час обшуків у колишнього голови Чернігівської обласної ВЛК виявили майже 1 млн дол США.

Деснянський районний суд Чернігова відправив підозрюваного під варту без можливості внесення застави.

Обшуки проводились 21 лютого в рамках розслідування одного з кримінальних проваджень.

Наразі відомо, що затриманий працював головою обласної ВЛК до літа 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?