Внаслідок підриву Каховської ГЕС загинуло 10 людей і 42 зникли безвісти
Категорія
Україна
Дата публікації

Внаслідок підриву Каховської ГЕС загинуло 10 людей і 42 зникли безвісти

Внаслідок підриву Каховської ГЕС загинуло 10 людей і 42 зникли безвісти
Джерело:  online.ua

На сьомий день після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС стало відомо про 10 загиблих та 42 людей, які вважаються зниклими безвісти.

Джерело: МВС

Ситуація у Херсонській та Миколаївській областях

У МВС повідомили, що на Херсонщині залишаються підтопленими 46 населених пунктів, із них: 32 (3801 будинок) – на підконтрольній території, 14 – на тимчасово окупованій.

Всього евакуйовано 2743 осіб, з яких 205 дітей та 76 маломобільних осіб.

Загинуло 8 людей. 42 особи вважаються безвісти зниклими, з них - 7 дітей.

У Миколаївській області підтоплено 31 населений пункт.

Евакуйовано 982 особи, серед яких 167 дітей. 2 людей загинуло.

За словами голови МВС Ігоря Клименка, з лівобережжя також надходить інформація щодо загиблих, проте вона буде перевірена.

Звичайно, інформація йде і з лівого берега, про загиблих. Ви знаєте, що вчора при намаганні переправитися на правий берег ворог обстріляв наших громадян і троє людей загинуло, кількох поранено. Ми відслідковуємо таку інформацію, як тільки матимемо більш достеменні дані щодо загиблих або поранених громадян, ми її офіційно оприлюднимо, - сказав він.

На Дніпропетровщині відсутнє водопостачання у майже 165 тис. абонентів у 32 населених пунктах. Триває підвіз води та пошук варіантів стабільної її подачі.

Фіксуємо стабільне зниження рівня води у підтоплених населених пунктах. Тож ми посилюємо безпекові заходи для попередження травмування людей та випадків крадіжок, - повідомив міністр Ігор Клименко.

Ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС

У Херсоні планують продовження комендантської години, щоб оперативно ліквідувати всі подальші наслідки підриву ГЕС.

Також до міста скерують додаткові сили комунальників з інших регіонів, а також спеціальну техніку.

За словами заступника Міністра охорони здоровʼя Ігоря Кузіна, на сьогодні не зафіксовано спалахів інфекційних захворювань.

Централізована вода відповідає нормам. Щоденно проводять відбір майже 150 проб води - питної та річкової. Однак, жителям постраждалих громад не радять використовувати воду із криниць, необхідно проводити знезараження питної води. Купання у водоймах суворо заборонене, - зазначили в МВС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?