Вперше в історії українська тенісистка Кіченок виграла міксттурнір Вімблдону
Категорія
Спорт
Дата публікації

Вперше в історії українська тенісистка Кіченок виграла міксттурнір Вімблдону

Вперше в історії українська тенісистка Кіченок виграла міксттурнір Вімблдону
Джерело:  online.ua

Людмила Кіченок стала чемпіонкою Вімблдону у міксттурнірі: у фіналі українська тенісистка завдала поразки бельгійсько-китайському тандему Йорану Флігену та Їфан Сюй.

Джерело: Суспільне Спорт

Вперше в історії українська тенісистка Кіченок виграла міксттурнір Вімблдону

Кіченок стала останньою українською тенісисткою, що виступила на Вімблдоні. Перед цим за вихід до фіналу в жіночій сітці боролася Еліна Світоліна, яка зазнала поразки від чешки Маркети Вондроушової.

Для того, щоб потрапити до фіналу Кіченок, яка виступала на турнірі з хорватом Мате Павичем, здолали чотирьох суперників. Зокрема, у півфіналі представники України та Хорватії вибили британський тандем Джонні О'Мари та Олівії Ніколлз.

У фіналі українсько-хорватська пара, що виступала під другим номером посіву, зустрілися проти тандему Фліген-Сюй. Цей матч закривав програму ігрового дня на Вімблдоні та проводився на центральному корті.

Як минув фінал Вімблдону у міксттурнірі

У першому сеті Кіченок та Павич взяли всуху гейм на подачі суперників, вийшовши уперед з рахунком 4:3. Здобутої переваги вистачило для того, щоб виграти й сет з результатом 6:4.

Другу партію Кіченок та Павич закінчували на тай-брейку. Жодній з пар тенісистів не вдалося зробити брейк на подачі суперників.

На тай-брейку Кіченок та Павич мали одразу дві можливості, щоб закінчити матч у другому сеті. Однак не змогли ними скористатися - натомість бельгієць та китаянка вирвали перемогу та перевели гру у третю партію.

У вирішальному сеті українсько-хорватський дует зробив брейк за рахунку 4:3. А у останньому геймі реалізував матчпоїнт та переміг. Останній переможний удар завдала саме Кіченок.

Результат фіналу міксттурнірі Вімблдону такий: Мате Павич (Хорватія)/Людмила Кіченок (Україна) – Йоран Фліген (Бельгія)/Їфан Сюй (Китай) 2:1 (6:4, 6:7, 6:3)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?