Все більше країн ЄС підтримують введення військових НАТО в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Все більше країн ЄС підтримують введення військових НАТО в Україну

Військові НАТО

Ініціатива президента Франції Еммануеля Макрона щодо відправки військових НАТО в Україну отримує все більше підтримки з боку інших країн ЄС. 

Що відомо про підтримку країнами ЄС введення військ НАТО в Україну

За словами Бенджамина Хаддада, члена провладної партії Макрона у французькому парламенті, якого називають одним з творців зовнішньої політики Франції, у коментарі журналістам видання зазначив, що НАТО і ЄС мають домогтись перелому ситуації у розв’язаній Росією злочинній війні проти України.

За інформацією авторів матеріалу, Макрон прагне позбавити Росію рівноваги, зокрема, пропонуючи відправити навчальний персонал НАТО до України.

Хоча США одразу ж відкинули цю ідею, вона знайшла прихильників у Європі, особливо в країнах, розташованих уздовж російських кордонів.

Хаддад підкреслив, що прихильність до глибших забов’язань НАТО до України находить все більше підтримки серед країн ЄС.

Хто с європейських лідерів підтримує ідею навчальної місії НАТО в Україні

Цікаво було спостерігати, що в перші пару днів усі говорили: "Це ізольована позиція Франції. Але відтоді провідні європейські діячі висловили свою підтримку пропозиції — або, принаймні, відкритому обговоренню її, — зазначив французький політик.

Він зазначив, що серед прихильників ідеї Макрона — президент Чехії Петр Павел, прем'єр-міністр Естонії Кайя Каллас, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський і міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Це важливо, тому що ці країни знаходяться на першій лінії. І це країни, які вже давно не довіряють Парижу і Берліну, — пояснив Хаддад.

Він наголосив, що Європа витрачає надто багато часу, турбуючись про ескалацію, тоді як саме Росія є країною, що веде до ескалації.

Він також запропонував західним столицям "творчо подумати" про те, як краще допомогти Києву різними способами, включно з потенційним розміщенням військ на землі.

Так, за його словами, зараз багато українських військ розміщено на кордоні з Білоруссю, щоб запобігти потенційному вторгненню з півночі.

Тож західні війська можуть бути розгорнуті вздовж кордону в якості "перепони", як це робиться в країнах Балтії або в Польщі, щоб звільнити частину українських військ для відправки на фронт".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?