Вселенський патріархат приєднався до підписантів декларації Саміту миру
Категорія
Україна
Дата публікації

Вселенський патріархат приєднався до підписантів декларації Саміту миру

Варфоломій
Джерело:  online.ua

Вселенський патріархат приєднався до підписантів підсумкової декларації Саміту миру щодо України, який відбувся 15-16 червня у Швейцарії.

Головні тези:

  • Вселенський патріарх Варфоломій обіцяє підтримувати мир та незалежність України.
  • Учасники Саміту миру підтримали принципи територіальної цілісності та суверенітету держав, включно з Україною.
  • Учасники висловили важливі аспекти, такі як безпека використання ядерної енергії, глобальна продовольча безпека та звільнення всіх військовополонених через повний обмін.
  • Статут ООН виступає як основа для досягнення всеосяжного миру в Україні з врахуванням принципів поваги до територіальної цілісності та суверенітету держав.

Вселенський патріарх Варфоломій підписав комюніке щодо України після Саміту миру

У списку країн, які підтримали спільне комюніке, опублікованому на сайті, з'явився Вселенський патріархат, предстоятелем якого є архієпископ Константинополя Вселенський патріарх Варфоломій, повідомляється на сайті Федеральної ради Швейцарії.

На Саміті миру у Швейцарії патріарх назвав спільним обов’язком і місією підтримання миру, зокрема в Україні.

Війна — це завжди жахливо, і залишатися мовчазним та байдужим до цього — соромно… Ми підтримуємо справедливий та довготривалий мир, а також незалежність України — сказав він.

Комюніке

Учасники Саміту миру підписали спільне комюніке щодо України — подробиці

Учасники підтвердили відданість утриманню від погрози силою або її застосування проти територіальної цілісності чи політичної незалежності будь-якої держави, принципам суверенітету, незалежності й територіальної цілісності всіх держав, включно з Україною.

Учасники заявили, що мають спільне бачення щодо таких важливих аспектів:

  1. Будь-яке використання ядерної енергії та ядерних установок має бути безпечним, захищеним, надійно охоронятися та не шкодити довкіллю.

  2. Глобальна продовольча безпека залежить від безперебійного виробництва та постачання продуктів.

  3. Усі військовополонені мають бути звільнені шляхом повного обміну.

Учасники зауважили, що Статут ООН, включно з принципами поваги до територіальної цілісності та суверенітету всіх держав, може й буде слугувати основою для досягнення всеосяжного, справедливого та стійкого миру в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?