Всі говорили, коли і куди ми будемо йти. Зеленський про складнощі цьогорічного контрнаступу
Категорія
Україна
Дата публікації

Всі говорили, коли і куди ми будемо йти. Зеленський про складнощі цьогорічного контрнаступу

ЗСУ
Джерело:  Суспільне

Президент України Володимир Зеленський розкрив своє ставлення до “інформаційного шуму” біля українського контрнаступу та його впливу на звільнення Півдня України від російських окупантів.

Зеленський розкрив складнощі українського контрнаступу

Під час контрнаступу українських військових на півдні цього року виникли проблеми, бо всі навколо говорили про цілі наступу.

Про це сказав на підсумковій пресконференції президент України Володимир Зеленський.

Я не можу вам сказати про цілі (на наступний рік - ред.). У нас були складнощі на півдні, бо всі навколо говорили, які у нас цілі. Всі місяці всі говорили, куди ми йдемо, розглядали в деталях... Це так не "взлітає" з РФ, у якої зброї більше, – сказав президент.

Він зазначив, що у зв'язку з цим не може повідомити про ті, цілі, які наразі стоять перед збройними силами України на наступний рік.

Прошу вибачення, що я не можу сказати вам жодних деталей з наших контрнаступальних та оборонних дій наступного року, – сказав президент.

Контрнаступ ЗСУ

Українські військові активізували цього літа наступальні дії на півдні та південному сході країни.

При цьому на тлі значно приділеної уваги цій темі деякі західні політики та у ЗМІ вже називали контрнаступ ЗСУ "повільним".

Зазначимо, що українське військово-політичне керівництво неодноразово відповідало на такі заяви.

Втім, згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що сподівання на швидкий успіх не справдились, а війна натомість зараз переходить на новий етап. Військові називають його "позиційною" війною статичного та виснажливого бою.

Пізніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не досягла бажаних результатів під час літнього контрнаступу ЗСУ, проте зауважив – наші захисники не відступають.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?