Втрати Росії на війні в Україні перевищили 300 тисяч осіб — Столтенберг
Категорія
Війна
Дата публікації

Втрати Росії на війні в Україні перевищили 300 тисяч осіб — Столтенберг

Армія РФ

Російська Федерація втратила на війні в Україні понад 300 тисяч осіб убитими та пораненими. Про це сказав генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг після саміту міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі 29 листопада/

Які втрати армії РФ на війні з Україною

У військовому плані Росія втратила значну частину своїх звичайних збройних сил, — сказав глава НАТО.

Столтенберг заявив, що РФ уже втратила в Україні 300 тисяч своїх солдатів, однак не уточнив, скільки саме російських військовослужбовців було вбито, а скільки поранено.

Водночас глава НАТО не вважає, що великі втрати можуть схилити Росію до завершення війни. За його словами, у російського президента Володимира Путіна "високий поріг толерантності" до людських жертв.

Що відомо про готовність Путіна відправити десятки тисяч росіян на смерть в Україну

Столтенберг зазначив, що кількість загиблих та поранених російських військових після початку злочинного вторгнення в Україну перевищила позначку у 300 тис осіб.

Окрім цього, як підкреслив глава Альянсу, злочинна армія РФ вже втратила сотні літаків та тисячі танків і іншої бронетехніки.

Однак Столтенберг порадив не сподіватись на швидке завершення війни, оскільки кремлівський диктатор Володимир Путін готовий пожертвувати ще десятками тисяч росіян та військовою технікою заради досягнення хоча б якихось цілей у війні.

Російську економіку переведено на військові рейки. У Путіна висока терпимість до втрат, а цілі Росії в Україні не змінилися. Росія нагромадила велику кількість ракет перед зимою. Ми бачимо нові спроби завдати ударів по українській енергосистемі та інфраструктурі. Росія спробує залишити Україну у темряві та холоді, - попередив глава НАТО.

Він також підкреслив, що через розв’язану Кремлем злочинну війну проти України Росія стала більш слабкою у військовому та політичному плані.

Росія стає більш залежною від Китаю. Вона здає своє майбутнє у заставу Пекіну. У військовому сенсі росія втратила значну частину своєї звичайної зброї, - зазначає глава НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?