Введення військ НАТО в Україну. Міноборони Естонії виступило з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Введення військ НАТО в Україну. Міноборони Естонії виступило з важливою заявою

Ганно Певкур
Джерело:  Die Presse

За словами глави Міноборони Естонії Ганно Певкура, військові країн НАТО не прийматимуть участі у бойових діях у розв'язаній Росією злочинній війні проти України, однак можуть брати участь у навчальних місіях. 

Що можуть робити військові НАТО в Україні

Певкур зазначив, що наразі кожна країна-член НАТО має військовий персонал в Україні, який складається з аташе та осіб, які перебувають на українській території не на постійній основі.

Глава Міноборони Естонії також прокоментував останні заяви президента Франції Емманюеля Макрона щодо ймовірності відправки військ в Україну.

Певкур зазначив, що Макрон говорив про проведення навчальних місій.

Ми навчаємо українських солдатів у Великій Британії, 1,5 тис українців уже пройшли навчання в Естонії, а ще більша кількість — у Польщі. Питання наступне: чи могли б ми зробити те саме в Україні, щоб прискорити процес навчання, адже кожна подорож через кордон займає певний час? Але це не означає, що європейські солдати битимуться в окопах в Україні, — зазначив очільник військового відомства Естонії.

Зеленський провів спецнараду щодо НАТО

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 1 квітня, провів спеціальну нараду щодо роботи з НАТО.

Провів сьогодні спеціальну нараду щодо нашої роботи з Альянсом стосовно сумісності та перспектив на цей рік, — зазначив глава держави у вечірньому зверненні.

Він зазначив, що у зустрічі взяли участь українські дипломати, глава Міноборони Рустем Умєров.

За його словами, цей рік ставить перед відносинами між Україною і НАТО кілька фундаментальних питань.

Зокрема, це стосується і саміту у Вашингтоні, і багатьох інших аспектів взаємодії. Тільки з Україною в Альянсі можна розраховувати на справжню безпеку в Європі, — наголосив Зеленський

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?