Wizz Air анонсувала відкриття 26 нових рейсів з чотирьох міст України
Категорія
Україна
Дата публікації

Wizz Air анонсувала відкриття 26 нових рейсів з чотирьох міст України

Wizz Air анонсувала відкриття 26 нових рейсів з чотирьох міст України
Джерело:  online.ua

В компанії Wizz Air заявили про плани відкрити 26 нових рейсів з Києва, Львова, Одеси і Харкова. На карті авіасполучення з Україною у Wizz Air з'явиться чотири нові країни – Іспанія, Франція, Бельгія і Нідерланди.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Крім того, бюджетна авіакомпанія планує розширити базу розміщених в Україні повітряних суден на 7 одиниць, тепер кількість літаків зросте до одинадцяти. Про це повідомили представники авіакомпанії на прес-конференції.

Додаткові п’ять літаків розмістять у Києві. Наразі в столиці України базуються три літаки Wizz Air. До одного авіасудна, що наразі розташоване у Львові, додадуть ще два.

Wizz Air також планує в 2021-2022 роках запустити 12 нових напрямків з Києва, 9 з Львова, 3 з Одеси і два з Харкова. Загальна кількість нових рейсів становить 26. Сумарно авіакомпанія планує обслуговувати 117 напрямків з України в 22 країни світу.

"Авіаційний безвіз" блокували протягом 7 років

Після 7 років блокування, Україна і Європейський Союз підписали угоду про спільний авіаційний простір. Це відбулось під час вчорашнього 23-го двостороннього саміту в Києві. Переговори з цього питання почали ще в 2007 році, проте до підписання справа так і не доходила. Причина в суперечці між Великобританією та Іспанією навколо аеропорту Гібралтару.

Угоду ще називають "авіаційним безвізом", вона стосується насамперед цивільної авіації та передбачає взаємне відкриття ринків авіаперевезень

"Це створить більше вибору для подорожей, нові можливості для авіаційної галузі, краще сполучення з новими маршрутами та напрямками, що принесе користь споживачам", - заявили у пресслужбі Єврокомісії.

Як вплине угода про "відкрите небо" на українських мандрівників

"Для українських мандрівників на практиці це означає отримання додаткових прав та фінансових гарантій. Наприклад, у разі тривалої затримки рейсів вони зможуть отримувати від компаній компенсації від 250 до 600 євро", – зазначає профільний сайт avianews.com.

Зараз на такі компенсації українські пасажири можуть розраховувати лише в разі, якщо українська авіакомпанія скасує рейс менше ніж за 14 днів до вильоту. Також перевізника зобов’язують надати пасажирові харчування та готель, якщо щось пішло не так і літак не може вилетіти.

Угода про "відкрите небо" також мала б підштовхнути до зменшення цін на квитки. Вона знижує монополію на окремі маршрути, полегшує відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?