Хто має право перевіряти військовий квиток — пояснення Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто має право перевіряти військовий квиток — пояснення Міноборони

Міністерство оборони України
Україна

Під час загальної мобілізації в Україні від чоловіків від 18 до 60 років мають право вимагати показати військовий квиток або посвідчення військовозобов'язаного не лише співробітники ТЦК.

Хто може перевіряти військовий квиток

В Україні наразі триває воєнний стан та загальна мобілізація, під час яких чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані носити при собі військово-облікові документи. Це можуть бути військовий квиток або ж посвідчення військовозобовʼязаного.

За даними Міноборони, чіткого формату не визначено, тобто це можуть бути або паперові документи або їх електронний варіант. Крім військово-облікових документів, військовозобов'язані повинні пред'являти документ, що посвідчує особу, наприклад паспорт.

Вимагати пред’явити документ мають право:

  • представники ТЦК та СП;

  • поліцейські;

  • представники Державної прикордонної служби України (у прикордонній смузі, контрольованому прикордонному районі та на пунктах пропуску через державний кордон України).

Як повинна відбуватися перевірка документів

За словами очільника Національної поліції, закон №3633-ІХ чітко передбачає, що під час перевірки документів уповноважений представник ТЦК і СП або поліцейський здійснює фото- та відеофіксацію процесу пред'явлення та перевірки документів із застосуванням технічних приладів і засобів фото- та відеофіксації.

Він також додав, що крім механізму фіксації дій співробітників поліції та ТЦК у Нацполіції є підрозділи, які на постійній основі здійснюють контроль за особовим складом щодо можливих протиправних дій.

Якщо громадянин повідомить про протиправні дії поліцейських, "відразу буде реакція".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?