Хто намагається прослуховувати Залужного — пояснення ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто намагається прослуховувати Залужного — пояснення ГУР

Валерій Залужний

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, виявлення прослуховуючого пристрою в одному з робочих приміщень головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного свідчить про спроби агентів російських спецслужб у будь-який спосіб отримати інформацію щодо планів ЗСУ. 

Що відомо про спроби російських агентів влаштувати прослушку Залужного

Це, звичайно, резонансна подія. Контррозвідувальні органи, СБУ, зокрема, мають розібратися в цій ситуації. Продовжується війна і ворог намагається різними способами отримати інформацію та вивчити наші плани, - зазначив Юсов.

Він підкреслив, що російська злочинна агентура вдається до більш дешевих інструментів, намагаючись економити ресурси у війні.

Що каже сам Залужний стосовно скандалу із прослушкою

За словами головнокомандувача ЗСУ, прослуховуючий пристрій виявили у кабінеті, у якому о 7 ранку 18 грудня мала пройти важлива зустріч.

Це те приміщення, яке я мав використовувати сьогодні. В ньому вчора в ході перевірки знайшли, - зазначає Залужний.

Він пояснив, що наразі існує кілька місць, у яких він працює. Він зазначив, що тривалий час не відвідував кабінет, у якому було виявлено прослуховуючий пристрій.

Залужний додав, що пристрої для прослуховування було виявлено не тільки в одному кабінеті, а за, його словами, було знайдено цілу розгалужену мережу.

На запитання, чи це міг хтось з працівників Генштабу зробити, відповів, що ні і додав, що "з вухами вже давно не працюємо".

Залужний вважає, що цю історію розцінює "як війну". За його словами, слідство має дослідити, що це було.

За його словами, це приміщення використовувалося й раніше, але довгий час було не задіяне для роботи. Він сумнівається, що в цьому кабінеті могла озвучуватися інформація, що є державною таємницею.

Не думаю. Це приміщення і раніше використовувалося. Тільки перерва була досить суттєвою. Тому це просто вже під мою зустріч, мабуть, готувалися, - пояснює Залужний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?