Хто насправді блокує вступ України в НАТО. Макрон назвав дві країни
Категорія
Політика
Дата публікації

Хто насправді блокує вступ України в НАТО. Макрон назвав дві країни

Макрон
Джерело:  DPA

За словами французького лідера Еммануеля Макрона, Сполучені Штати та Німеччина є головними противниками вступу України до Північноатлантичного альянсу.

Головні тези:

  • Макрон розповів про опозицію Берліна та Вашингтона у питанні членства України.
  • Плани блоку оголосити шлях України до НАТО як “незворотній”стануть потужним сигналом для Києва та Москви.
  • Україна очікує на важливі нові оголошення щодо підтримки в рамках ініціатив з розширення співпраці з Альянсом.

Макрон розкрив правду про дискусії в НАТО щодо України

Напередодні старту саміту НАТО у Вашингтоні 9 липня президент Франції неочікувано для всіх заявив про "сильну опозицію" США та Німеччини щодо запрошення України приєднатися до Альянсу.

Зрештою, запрошення України до НАТО буде рішенням союзників, — наголосив він.

Окрім того, Еммануель Макрон нагадав про події тогорічного саміту у Вільнюсі, коли Києву також відмовили у запрошенні на вступ попри публічну критику з боку команди Володимира Зеленського.

Українці були досить роздратовані, коли дійшли висновку, що двері (в НАТО. — ред.) були відчинені, але не настільки, як хотілося. І я думаю, що сценарій для Вашингтонського саміту такий самий.

Еммануель Макрон

Еммануель Макрон

Президент Франції

Чого очікувати Україні від липневого саміту НАТО

Як вдалося дізнатися журналістам CNN, країни-члени блоку під час саміту у Вашингтоні планують оголосити шлях України до НАТО як "незворотній".

ЗМІ звертає увагу на те, що фінальний текст комюніке ще може змінитися, однак у ньому уже закріпили формулювання про "незворотній" шлях України в Альянс.

У НАТО вважають, що це буде дуже потужним сигналом для Києва і Москви.

Одне з анонімних джерел розповіло журналістам, що команда американського лідера Джо Байдена уже погодилася з доцільністю використання цього слова в остаточному комюніке.

Окрім того, варто очікувати на “важливі нові оголошення” щодо підтримки України в рамках ініціатив з розширення співпраці з Альянсом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?