Хто вмовив Орбана не блокувати рішення щодо Укрїни — відповідь Politico
Категорія
Політика
Дата публікації

Хто вмовив Орбана не блокувати рішення щодо Укрїни — відповідь Politico

Віктор Орбан
Джерело:  Politico

Згідно з даними видання Politico, саме німецький лідер Олаф Шольц закликав угорського прем’єра Віктора Орбана залишити кімнату під час голосування за рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою, і той його послухався.

Шольц зміг переконати Орбана заради майбутнього України в ЄС

Як повідомляють інсайдери журналістів, які знають деталі перемовин на рівні ЄС, канцлер ФРН заявив Орбану в присутності інших лідерів, що якщо він дійсно не хоче підтримувати позитивне рішення щодо України, то хай тоді вийде з кімнати, щоб лідери ЄС могли прийняти одностайне рішення за його відсутності.

Що важливо розуміти, цей заклик з боку Олафа Шольца не був спонтанним, а узгоджувався під час попередніх обговорень.

Попри це, Віктор Орбан все-таки дослухався до німецького лідера.

Згідно з даними ще одного інсайдера видання, Орбан був відсутній не так вже й довго, й, мовляв, це було заздалегідь узгоджено і “конструктивно з його боку".

Що цікаво, український лідер Володимир Зеленський уже публічно встиг подякувати канцлеру ФРН за його допомогу Україні.

Поговорив з Олафом Шольцом. Подякував за лідерську роль Німеччини та його особисті зусилля. Підтримка з боку Німеччини зростає з кожним днем, Україна це бачить і завжди пам'ятатиме.

Орбан відверто зізнався, чому не блокував у ЄС рішення щодо України

Як запевняє Віктор Орбан, він досі не погоджується з рішенням Євросоюзу щодо початку переговорів з Україною та Молдовою про вступ у блок.

Попри це, як стверджує поплічник Путіна, лідери Євросоюзу наполягали доволі довго і змогли його переконати утриматися від блокування цього питання.

Україна не готова до того, щоб ми почали з нею переговори про членство в ЄС… Рішення починати переговори з Україною за цих обставин – абсолютно безглузде, нераціональне і неправильне, – цинічно заявив Віктор Орбан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?