Як боротися з випадінням волосся та ламкістю нігтів навесні — відповідь ендокринологині
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як боротися з випадінням волосся та ламкістю нігтів навесні — відповідь ендокринологині

Як боротися з випадінням волосся та ламкістю нігтів навесні — відповідь ендокринологині
Джерело:  online.ua

Заслужена лікарка України, лікарка-ендокринологиня вищої категорії Лариса Ніфонтова розповіла online.ua, чому кожен 4-й українець стикнувся з проблемою випадіння волосся та ламкості нігтів та як цьому зарадити.

Джерело: ютуб канал online.ua

Чому випадає волосся та ламаються нігті

Випадіння волосся та ламкість нігтів зараз є дуже актуальною проблемою, з нею зіштовхнувся кожен 4-й українець. Основною причиною є постійний стрес.

Це пов’язано, по-перше, із тривалим стресом. Подобається нам чи ні: спочатку ковідний стрес, зараз військові дії, і тривала дія на організм кортизолу. А гормон стресу – це наш улюблений кортизол. І підвищений рівень кортизолу далі все запускає те, що треба і не треба. Це призводить до порушення гормонального балансу. Нерви. Часто ми кажемо, що всі хвороби у нас від нервів. І дефіцит деяких мінералів.

За словами лікарки, саме тому під час спаду імунної системи, підвищеної нервозності це призводить до порушення всмоктуваності деяких вітамінів.

Також причиною випадіння волосся та ламкості нігтів є розбалансоване здорове харчування.

Багато говоримо про те, щоб це були овочі, фрукти, щоб цього було багато, щоб в цьому була клітковина і таке інше. У зимовий, весняний період треба спочатку все перевірити, зробити аналізи і виявити, які дефіцити є. І приймати треба полівітаміни. І цинк – для волосся. Антиоксиданти, може, такі, як вітамін Е, селен. Але якщо волосся – то ще треба перевіряти ТТГ-функцію щитоподібної залози.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?