Як російські війська показують готовність покинути окуповані території — відповідь експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Як російські війська показують готовність покинути окуповані території — відповідь експерта

Як російські війська показують готовність покинути окуповані території — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

Військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак розповів online.ua, чи можна довіряти закордонним військовим експертам та що є явною ознакою готовності росіян покинути окуповані території України.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чи звільнить Україна Мелітополь та Маріуполь у 2023 році

Колишній командувач військ США у Європі Бен Годжес висловив думку, що Україна може звільнити Маріуполь та Мелітополь до січня 2023 року, а після того можна говорити про звільнення Криму.

Військовий експерт Іван Ступак відповів на питання, чи можемо ми говорити про звільнення Маріуполя у 2023 році.

Експерт зазначає, що дійсно, у 2023 році – так, але щодо січня, то це нереально.

Я не скажу, що ми загрузли в наших степах, але погода така, то потепління, ґрунт не промерзає, важка техніка грузне. Проте “бавовна” відбувається, віддалений процес руйнування інфраструктури росіян відбувається. Такі заяви високоповажних людей тішать, але цих людей об'єднує одне слово – “колишній”, “екс-”. Це слово дозволяє цим людям робити висловлювання, які б вони не могли собі дозволити, перебуваючи на посадах.

За словами експерта, коли ці люди були на посадах, вони не висловлювали таких думок, оскільки були замкнуті в політичних вертикалях.

Що свідчить про готовність росіян покинути окуповані території

Іван Ступак також назвав ознаку того, що росіяни готуються відходити з певних окупованих територій.

Якщо росіяни на певній території роблять активне мародерство, вивозять все підряд, це значить, що вони десь всередині мають на меті цю територію втратити. Звісно, вони будуть за неї триматися, скільки можливо. Мародерство показує, що для них більшою вартістю є заробити. Тому якщо вони з Мелітополя чи з Маріуполя почнуть вивозити, це значить, що вони десь всередині погоджуються цю територію втратити. Це дійсно класний знак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?