Як вберегти здоров’я мозку після 40 — експерти назвали обов'язкову звичку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як вберегти здоров’я мозку після 40 — експерти назвали обов'язкову звичку

Як вберегти здоров’я мозку після 40 — експерти назвали обов'язкову звичку
Джерело:  online.ua

Коли ми досягаємо середнього віку, підтримання розумового та емоційного благополуччя в хорошій формі стає особливо важливим. На щастя, є низка звичок, які ви можете включити у своє повсякденне життя, щоб зберегти когнітивне та психічне здоров’я.

Джерело: She finds

Як заняття спортом покращують пам'ять і настрій

За словами експертів, є одна особлива звичка, яку слід практикувати щодня, щоб покращити пам’ять і настрій: займатися спортом.

Вправи не тільки важливі для підтримки фізичного здоров’я, але також можуть бути потужною практикою усвідомленості, яка підтримує пам’ять і настрій.

Це значною мірою пов’язано з тим фактом, що рух дійсно може допомогти детоксикувати ваше тіло та мозок.

Вправи допомагають організму виводити накопичені токсини з тканин, які можуть бути несприятливими для здоров’я мозку.

Крім того, фізичні вправи можуть викликати вивільнення хімічних речовин, таких як серотонін, окситоцин і дофамін, у вашому мозку, які можуть сприяти загальному кращому настрою.

Спорт також збільшує виробництво нейромедіаторів у вашому мозку, які допомагають підтримувати пам’ять, концентрацію, здатність вирішувати проблеми та ефективність навчання.

Займайтеся спортом на свіжому повітрі

Крім того, є додатковий бонус, якщо ви тренуєтеся на свіжому повітрі.

Вправи на свіжому повітрі пропонують додаткову користь вітаміну D від сонячного світла.

Дослідження показують, що регулярне перебування під природним освітленням також може знизити рівень тривоги та депресії, одночасно покращуючи загальне самопочуття.

Щодня вибираючись на природу, ви дасте своєму мозку та тілу мотивацію, необхідну для того, щоб залишатися здоровими та бадьорими протягом тривалого часу.

Загалом, щодня знаходити час для фізичних вправ — це чудова звичка з багатьох причин, у тому числі, коли мова йде про те, щоб підтримувати бадьорість мозку та підвищувати настрій.

Обов’язково проводьте трохи часу на свіжому повітрі, роблячи це щодня, ви будете на шляху до здоровішого та щасливішого життя.

Читайте також:

  • Чому відмова від сніданку є шкідливою для здоров’я — пояснення вчених

  • Науковці оцінили вплив сну на тривалість життя людини

  • Вчені заявили про суттєве збільшення довжини пеніса протягом останніх років

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?