Як запобігти гормональним захворюванням у дітей — відповідь ендокринологині
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як запобігти гормональним захворюванням у дітей — відповідь ендокринологині

Як запобігти гормональним захворюванням у дітей — відповідь ендокринологині
Джерело:  online.ua

Заслужена лікарка України, лікарка-ендокринологиня вищої категорії Лариса Ніфонтова розповіла online.ua, як помітити, що з дитиною щось не так, які вітаміни потрібно приймати до літа та як попередити гормональні захворювання у дітей.

Джерело: ютуб канал online.ua

Порівнюючи хвороби під час пандемії коронавірусу та повномасштабного вторгнення РФ, лікарка зазначила, що зараз профіль захворювань змінився.

Для тих років більш характерний аутоімунний спектр захворювань, як-от діабет першого типу та аутоімунний тиреоїдит. А зараз більше такі захворювання, як патології щитоподібної залози, але не у формі аутоімунного тиреоїдиту, а гіпогіперфункція і ожиріння, і передчасний статевий розвиток.

Батьки повинні звертати увагу на скарги дитини

За словами Лариси Ніфонтової, перш за все треба бути толерантними батькам до дітей та говорити з дітьми. Треба звертати увагу на всі скарги дитини.

Може, вона більше п’є води. Чому вона не хоче дружити чи ходити до школи, чи займатися спортом?

Якщо батьки бачать, що вони не справляються, не можуть продиференціювати - це є норма чи це ознаки якоїсь хвороби, треба порадитися з лікарем, визначати чи є захворювання чи нема.

Може, треба здати аналізи чи провести ультразвукову діагностику. Це перші кроки, які батькам треба зробити щодо скарг своєї дитини.

Як батькам зрозуміти, що хвороби дітей – не адаптація до нових умов

Треба визначитися відбулася ця адаптація чи ні. Є такі діти, що не можуть адаптуватися. Вони потребують чогось іншого.

Тобто передусім потрібно створити звичніші для неї, толерантніші умови. І якщо створили ці сприятливі умови, але батьки бачать, що все ще є проблеми: дитина нервується, дитина плаксива, дитина п’є багато води – треба звернутися до лікаря. Це обов’язково. Не брати на себе таке рішення. Це дуже серйозно.

Яких вітамінів не вистачає дітям

Ендокринологиня зазначає, що спостерігається загальна нестача вітаміну D.

Всі знають, що він необхідний взимку, навесні, до літа, до першого сонечка, яке ми вже чекаємо незабаром. Вітамін D3, вітаміни групи В, магній як заспокійливе, це все можна приймати.

Лікарка звертає увагу на те, що це потрібно робити на тлі здорового способу життя, який є трендом для сучасного суспільства.

Обов'язковим є спорт, фізична активність, ходьба і здорове харчування.

Задля того аби запобігти захворюванням треба вести правильний спосіб життя, харчуватись збалансовано та більше рухатись. Тому що жодні вітаміни, жодний вітамін D3 не допоможе, якщо не буде здорового способу життя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?