Як знизити ризик передчасної смерті на 30% — пояснення вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як знизити ризик передчасної смерті на 30% — пояснення вчених

Як знизити ризик передчасної смерті на 30% — пояснення вчених
Джерело:  online.ua

Як з'ясували британські та іспанські вчені, середземноморська дієта приносить ще більше користі для здоров'я, якщо її поєднати із середземноморським способом життя. Ба більше, це поєднання також допоможе знизити ризик передчасної смерті на 30%.

Джерело: AHA

Що важливо знати про середземноморський спосіб життя

Науковці неодноразово звертали увагу на те, що середземноморська дієта захищає від серцево-судинних захворювань. Проте її ефект можна підсилити, якщо також перейти на середземноморський спосіб життя.

Що важливо розуміти, йдеться про спосіб життя, який ведуть мешканці Середземномор'я.

З метою вивчення його впливу на смертність від серцево-судинних захворювань, раку або будь-яких інших причин, було проведене дослідження, в якому брали участь 110 799 здорових британців віком від 40 до 75 років.

Усі учасники зареєструвалися в Британському біобанку в період з 2009 по 2012 рік, тому в середньому їхнє здоров'я відстежували протягом 9 років. Для оцінки відповідності учасників до середземноморського способу життя вчені використали 25-бальний індекс MEDLIFE та анкету з питаннями про харчові звички, фізичну активність, спілкування з сім'єю та друзями, сон, - йдеться в повідомленні.

Середземноморський спосіб життя може зменшити ризик смерті

Як вдалося дізнатися авторам дослідження, люди, спосіб життя котрих найбільше схожий на звички жителів Середземномор'я (мовиться про неквапливі прийоми їжі, часте спілкування з сім'єю та друзями, регулярну фізичну активність, міцний сон і так далі - ред.), на 28 – 29% рідше страждали від раку та серцево-судинних захворювань.

Фото — unsplash.com

Що цікаво, ризик смерті від раку знижували всі аспекти середземноморського життя (дієта, фізична активність, товариськість), а від серцево-судинних захворювань – переважно ті, що не були пов'язані з харчуванням, - пише видання.

За словами іноземних вчених, не лише здорове харчування, а й інші звички Середземномор'я можуть бути корисними для всіх людей.

Читайте також:

  • Чому відмова від сніданку є шкідливою для здоров'я — пояснення вчених

  • Науковці оцінили вплив сну на тривалість життя людини

  • Вчені заявили про суттєве збільшення довжини пеніса протягом останніх років

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?