Як знизити ризик розвитку раку молочної залози — порада вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як знизити ризик розвитку раку молочної залози — порада вчених

Як знизити ризик розвитку раку молочної залози — порада вчених
Джерело:  online.ua

Рак молочної залози найбільш часте злоякісне захворювання серед жінок у всьому світі. А відтак, дослідження факторів, які здатні знижувати ризики розвитку цієї онкопатології – дуже потрібні та важливі.

Джерело: NCBI

Як знизити ризик розвитку раку молочної залози

Вчені з Університету Буффало та Університету Пуерто-Ріко у ході одного з досліджень дійшли висновків, які здивували самих авторів. Редакція авторитетного медичного журналу Nutrition and Cancer вирішила допустити до публікації цю наукову роботу, оскільки результати були обґрунтованими і в дечому революційними.

Ідея дослідження виникла з попередніх наукових даних, які свідчили, що споживання цибулі та часнику одночасно, може чинити захисну дію проти раку.

Для дослідницької роботи обрати Пуерто-Ріко, оскільки рівень захворюваності на рак грудей в цьому регіоні значно нижчий порівняно з материковою частиною США.

Вивчивши раціон місцевого населення, вчені побачили, що жінки там споживають більше цибулі та часнику, ніж у Європі та США.
Довідка. В Пуерто-Рико дуже популярне софрито – приправа з цибулі та часнику. Її вживають з тушкованим м'ясом і завжди додають до страв на основі бобів і рису. Софрито – буквально є основою пуерториканської кухні.

Зауважимо, що це перше популяційне дослідження, яке вивчає зв'язок між споживанням цибулі та часнику та раком молочної залози.

Революційне відкриття

Ми виявили, що споживання цибулі та часнику у приправі софрито таки пов'язане зі зниженням ризику раку молочної залози серед пуерториканських жінок, – сказав Гаурі Десаї, один із авторів праці.

Фактично, у тих, хто вживав софрито більше одного разу на день, ризик був знижений на 67% порівняно з жінками, які ніколи його не їли.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?