Яка модель поведінки в стосунках притаманна українцям — відповідь професора нейропсихології
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Яка модель поведінки в стосунках притаманна українцям — відповідь професора нейропсихології

Яка модель поведінки в стосунках притаманна українцям — відповідь професора нейропсихології
Джерело:  online.ua

Професор нейропсихології Богдан Ткач розповів, як впливає колективна свідомість на особисті стосунки, до якої моделі поведінки у стосунках перейшли українці та навіщо потрібно знати параметри свого сексуального інтелекту.

Джерело: ютуб-канал  online.ua

Чи впливає колективна свідомість на стосунки 

За словами нейропсихолога, колективна свідомість впливає лише на дві категорії людей.

На тих, у кого ослаблена дорсолатеральна частина мозку (покірні, слухняні, виконавчі, довірливі люди), і на осіб з ослабленням передньої цингулярної кори, які вважають, що світ неправильний, його треба покращити: всі повинні приходити раніше на роботу, іти пізніше, добросовісно працювати.

Ці дві категорії – вони реагують на колективну свідомість.

Яка модель поведінки притаманна українцям в стосунках

В українців прослідковується тенденція переходу з невротичної моделі, в якій людство існує останні 5% років, до природної моделі, в якій жили 95% свого буття, – це антиневротична модель.

Проміскуїтет – коли багато чоловіків, багато жінок. Жінки поїхали туди, одні лишилися тут і, відповідно, їм приділяють увагу ці. Тобто суспільство якось зорганізувалося. Так само це було і під час ковіду. Так само і під час війни. Ми повернулися до древньої моделі, знизили рівень невротичності і всі прекрасно живуть, ніхто не обділений увагою.

Як змінюються цінності українців

У той час, коли Європа розвивалася, в Радянському Союзі люди жили в концтаборах, ходили в валянках, фуфайках і тайгу валили.

Тобто ми розвивалися, як в зовсім різних світах, і тому-от в нас, яких тільки недавно вивели з цього концтабору і починають дозовано пускати в Європу, – зараз це відбулось масово під час війни – в нас відбувається перегляд своїх цінностей. Ми знайомимося з їхньою культурою, вони – з нашою, цією невротичною, - каже професор.

За словами Богдана Ткача українці переймають європейську ліберальність.

Нам вона інколи не подобається, воно перечить нашим традиційним цінностям, наприклад. Ну, але в такий спосіб ми збагачуємо їх, вони збагачують нас, ми обмінюємося бактеріями і т.д.

Навіщо знати параметри свого сексуального інтелекту

За словами нейропсихолога, знання параметрів свого сексуального інтелекту дозволяє людині не невротизувати іншого та себе проблемами іншої людини.

Це знижує, по-перше, рівень злочинності в суспільстві, якщо ми знаємо, хто ми, чого ми хочемо і хто хоче чого, і чи воно є адекватним і прийнятним. Наприклад, оральна втіха. Для когось це задоволення, для когось, ну, так собі, бо партнеру подобається, для когось неприйнятна, а для іншого це просто виглядає як приниження. Тобто одна і та ж техніка має зовсім різний відтінок. Так само і тут. В сексуальній втісі варто зрозуміти, хто ти, кому ти пропонуєш і домовитися, чи це прийнятно. Тоді ці всі проблеми просто зникають, - зазначає професор.

Богдан Ткач зазначає, що при сексуальних експериментах варто не забувати про інфекції, техніку безпеки, етичні моменти, а також про законність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?