Юлія Саніна з'явилася на першій шпальті британської газети The Times
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Юлія Саніна з'явилася на першій шпальті британської газети The Times

Юлія Саніна з'явилася на першій шпальті британської газети The Times
Джерело:  online.ua

Українська співачка Юлія Саніна з'явилася на першій шпальті британської газети The Times. Газеті фронтвумен групи The Hardkiss розповіла про музику під час війни та підготовку до ролі ведучої на Євробаченні.

Джерело: The Times

Юлія Саніна розповіла про музику під час війни

Цього року Юлія Саніна буде співведучою пісенного конкурсу Євробачення у Великій Британії, яке пройде від імені України.

Видання пише, що поряд із створенням музики з The Hardkiss, частиною її ролі як артистки є підвищення обізнаності про війну як у вдома в Києві та під час гастролей за кордоном.

Це зараз величезна відповідальність бути українським музикантом, поширювати інформацію, говорити про те, куди звернутися за допомогою. Ми не були до цього готові. Ми були просто музикантами. Тепер ми стали чимось більшим — у нас є дипломатична місія, - каже Саніна.

Фото: instagram.com/the_hardkiss

Співачка говорить, що бути ведучою на Євробаченні для неї є честю. Вона розповіла, що у дитинстві дивилася конкурс кожен рік.

Ми дивилися це щороку. Пам’ятаю, звичайно, рік, коли перемогла Руслана [у 2004 році]. У нас було своє шкільне радіо і ми слухали всі пісні Євробачення і Руслани. Це було щось неймовірне, з парадом і великими святкуваннями.

З моменту приєднання у 2003 році Україна вже тричі перемагала на Євробаченні: у 2004, 2016 та 2022 роках.

Я думала про те, чому в Україні це так популярно, і зрозуміла, що Євробачення — це величезна міжнародна платформа, і українці завжди боролися за те, щоб привернути увагу, показати свою мову, показати, що ми окрема країна, що ми існуємо — щоб усі знали нашу музику та нашу культуру. Тому дуже важливо підібрати правильного виконавця, правильну пісню. Усі в Україні дуже залучені до цього процесу, - каже Саніна.

Як Юлію Саніну обрали ведучою Євробачення

Восени 2022 року до Саніної звернулося BBC щодо ролі ведучої на цьогорічному конкурсі. Після кількох дзвінків у Zoom, її запросили до Лондона на прослуховування.

Через кілька місяців їй повідомили про те, що вона пройшла кастинг. Її підготовка до ролі ведучої включає в себе вдосконалення англійської, читання Гаррі Поттера та прослуховування інтерв’ю.

Я багато слухаю шоу Грема Нортона — я великий фанат. Я познайомилася з ним під час нашої фотосесії на Євробаченні, і він був таким легким. Він був таким добрим і ставив багато питань про мене та Україну, - розповіла співачка.

Півфінали пісенного конкурсу Євробачення транслюватимуться 9 та 11 травня, а фінал відбудеться 13 травня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?