З полону РФ до України повернулись ще 100 захисників
Категорія
Україна
Дата публікації

З полону РФ до України повернулись ще 100 захисників

Звільнені з полону РФ військові ЗСУ
Джерело:  online.ua

За результатами нового обміну військовополоненими між Україною та РФ з російського полону вдалось повернути ще 100 українських військових. 

Що відомо про повернення до України ще 100 захисників з російського полону

Ще 100 українців удома, в Україні. Нацгвардія, прикордонники, ЗСУ. Більшість – захисники Маріуполя. Усі - наші, усі знову на рідній землі. Працюємо щодо кожного й кожної та не зупинимося, поки всіх не повернемо, - зазначив президент Володимир Зеленський.

За інформацією представників Координаційного штабу з питань поводження із військовополоненими, серед тих, кого вдалось звільнити із російського полону, 49 військовослужбовців Нацгвардії, 25 бійців Держприкордонної служби, 26 військових ЗСУ, серед яких 11 представників територіальної оборони.

Усі визволені - рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 - оборонці "Азовсталі"), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках, - зазначають у Коордштабі.

Що відомо про звільнених з полону українських військових

Також відомо, що з російського полону вдалося врятувати медика, який у надскладних умовах рятував поранених на "Азовсталі", та рідних братів Миколу та Романа.

Щонайменше 28 визволених мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому виповнилося 62 роки, а наймолодшому - 20.

З моменту повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося визволити вже 3 тис 135 Захисників та Захисниць, - зазначають у Коордштабі.

Представники Штабу додали, що посередницьку участь у проведенні обміну взяли на себе Об'єднані Арабські Емірати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?