За яких умов РФ не зможе більше застосовувати Су-34 — відповідь експерта
Категорія
Світ
Дата публікації

За яких умов РФ не зможе більше застосовувати Су-34 — відповідь експерта

Літак
Джерело:  24 канал

Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно понад 100 винищувачів F-16 для того, щоб протистояти росіянам у небі. Навіть цієї кількості цілком вистачить, щоб чинити спротив приблизно 300 російським літакам, які використовуються на території України.

За яких умов РФ не зможе більше застосовувати Су-34

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник, зазначивши, що така кількість F-16 дозволила б Україні повністю розв'язати проблему російських коректованих авіаційних бомб. Вони завдають величезної шкоди українському війську.

Навіть одна ескадрилья — 12 машин F-16 — може колосально змінити ситуацію на якійсь окремій ділянці.

Ця машина може брати на порт до шести далекобійних ракет AIM-120 AMRAAM, які на відстані 180 кілометрів зіб'ють практично все. Су-34 скидає дошкульні, важкі бомби ФАБ-250, ФАБ-500 та УПАБ-1500 з відстані 40 — 70 кілометрів. Якщо у бік Су-34 полетять 2 — 4 ракети, випущені з одного літака, він приречений, — пояснив військовий експерт.

У росіян в строю таких робочих машин усього близько 80. Якби, на думку Черника, українські сили за умовний місяць зуміли підбити 30 — 40 Су-34, вони стовідсотково були б змушені припинити їх застосовувати.

Тому, що ставити до строю окупанти можуть не більше ніж 5 — 6 машин на рік. А згодом проблема їхнього будівництва буде зростати, особливо — у вартості. Для створення Су-34 потрібна величезна кількість західної мікроелектроніки, яка з кожним місяцем в кожному циклі буде дорожчати, — наголосив Петро Черник.

Що відомо про бомбардувальник Су-34

Довідка. Бомбардувальник Су-34 створений ще за радянських часів і є модифікацією Су-27. Серійне виробництво цих літаків Росія налагодила лише у 2014 році.

Одна з особливостей винищувача — наявність гармати калібру 30 міліметрів ГШ-301. Також літак має 12 точок підвіски, його бойове навантаження складає 8 тисяч кілограмів різного озброєння на зовнішній підвісці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?