Захарова здійняла істерику через саміт у Саудівській Аравії без участі РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Захарова здійняла істерику через саміт у Саудівській Аравії без участі РФ

Захарова здійняла істерику через саміт у Саудівській Аравії без участі РФ
Джерело:  online.ua

Речниця МЗС РФ Марія Захарова почала істерити через те, що Росію не запросили на саміт стосовно української "формули миру" у Джидді на території Саудівської Аравії. 

Джерело: Telegram МЗС РФ

У Кремлі істерика щодо мирного саміту по Україні в Саудівській Аравії 

Захарова заявила, що саміт в Росії "взяли до відома" і сподіваються, що "однодумці по БРІКС та інші партнери" поділяться з Москвою враженнями про цю зустріч.

Також Захарова прокоментувала формулу миру Зеленського, яка і стала предметом обговорень в ході саміту в Саудівській Аравії.

Жоден з її пунктів не спрямований на пошук переговорно-дипломатичного вирішення кризи, а їх сукупність являє собою безглуздий ультиматум Росії, який націлений на затягування бойових дій. (...) Без участі Росії та врахування її інтересів жодні зустрічі за тематикою української кризи не мають ні найменшої доданої вартості. Дійсно всеосяжне, стійке і справедливе врегулювання можливе тільки в тому випадку, якщо київський режим припинить бойові дії і терористичні атаки, а його Західні спонсори – накачування ЗСУ озброєннями, - цинічно заявила речниця МЗС РФ.

Китай та РФ обговорюють війну в Україні 

Глава МЗС Китаю Ван І обговорив зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим війну в Україні.

Сторони також обмінялися думками щодо української кризи та інших міжнародних і регіональних питань, що становлять взаємний інтерес, - йдеться у заяві МЗС КНР.

Ван І наголосив, що стосовно війни в Україні Китай займатиме незалежну і неупереджену позицію, висловлюватиме об'єктивну і раціональну думку, активно просуватиме "мирні переговори" і шукатиме політичне рішення щодо будь-якої міжнародної багатосторонньої події.

Лавров відповів китайському дипломату, що "Росія повністю згодна з позиційним документом Китаю щодо політичного врегулювання української кризи і цінує та вітає конструктивну роль Китаю в цьому відношенні".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?