Зайшла надто далеко. У Латвії пояснили жорстке рішення НАТО щодо Грузії
Категорія
Політика
Дата публікації

Зайшла надто далеко. У Латвії пояснили жорстке рішення НАТО щодо Грузії

Грузія та НАТО
Джерело:  Голос Америки

Багатьох грузинів приголомшив той факт, що Альянс відмовився згадувати про Грузію та її наміри стати членом блоку  у підсумковому рішенні саміту НАТО у Вашингтоні. Президент Латвії Едгардс Рінкевичс розповів, що насправді сталося.

Головні тези:

  • Відмова НАТО згадувати про Грузію на саміті свідчить про серйозні помилки проросійської влади країни.
  • Грузія нахабно ігнорувала заклики ЄС та НАТО, що призвело до втрати підтримки з боку більшості західних лідерів.
  • Росія може використати ситуацію для вторгнення в Грузію з метою завадити її намірам стати членом Євросоюзу та НАТО.

Грузія втрачає підтримку з боку НАТО

Як зазначає лідер Латвії, рішення Альянсу є свідченням того, що проросійська влада Грузії "зайшла надто далеко".

Насамперед це пов’язано з тим, що вона нахабно начхала на всі власного ж народу, а також ігнорувала заклики ЄС та НАТО щодо неприйнятності закону про "іноагентів".

Едгардс Рінкевичс звертає увагу на те, що де-факто офіційний Тбілісі вибрав для себе політичний шлях без членства в НАТО і ЄС.

Так, формально Грузія є країною-кандидатом, але, погодьтеся, ми повинні обмежити статус кандидата Грузією, якщо вона не вирішить підтримувати спільні цінності, які ми всі поділяємо. Якщо ви цього не зробите, ви не є частиною цього клубу. Це ваше суверенне рішення.

Едгардс Рінкевичс

Едгардс Рінкевичс

Президент Латвії

За його словами, грузинський уряд ще має час, щоб переглянути частину свого законодавства.

Однак якщо цього все-таки не станеться, то країна втратить шанс на майбутнє у ЄС та НАТО.

Росія не захоче пускати Грузію в Євросоюз та НАТО

Воїн Міжнародного легіону ГУР Ратті "Вікінг" Бурдулі в інтерв’ю для Online.UA попередив усіх грузинів про те, що Росія знову розпочне вторгнення в їхню країну, щоб завадити її руху в Євросоюз та НАТО.

Він також нагадав, що восени 2024 року у країні стартують дуже важливі вибори.

Саме вони дають шанс на зміну чинного проросійського уряду. Окрім того, з’явиться більше можливостей для вступу в НАТО і Євросоюз.

І без війни Росія нас не пустить. Я впевнений. Думаю, що після цього треба швидко повертатися додому і почати будувати армію з нуля. Бо наша армія зараз… Саме так зробили у нас, як у вас (в Україні — ред.) зробили до 2014. Знищили армію зсередини. І у нас саме така ситуація зараз.Грузинська армія в такому стані, що навіть говорити про це не хочу, — зазначає “Вікінг”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?