"Залізний купол" може не захистити Ізраїль у разі масштабної війни — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

"Залізний купол" може не захистити Ізраїль у разі масштабної війни — Bloomberg

Залізний купол
Джерело:  Bloomberg

Ефективна ізраїльска система ПРО “Залізний купол” може виявитись нездатною відбивати масовані ракетні атаки ворога у разі масштабної війни. 

Що відомо про ризики для ПРО Залізний Купол

За інформацією журналістів видання із посиланням на аналітиків, система взаємопов'язаних радарів і мобільних ракетних батарей, яку підтримують США, призначена для нейтралізації ракет та снарядів РСЗВ, якими терористи палестинського угруповання ХАМАС з сектора Гази намагаються вразити територію Ізраїля, або відбити ракетні атаки терористичного ліванського угруповання “Хезболла”.

Однак в умовах масштабної ракетної атаки система “Залізний купол” може опинитись у стані перевантаження.

У якому разі Залізний купол може підвести Ізраїль

Зокрема, за словами директора сучасної військової академії США Патріка Саллівана, протягом перших 20 хвилин несподіванного нападу на Ізраїль 7 жовтня терористи ХАМАС випустили по території Ізраїля не менше 3 тис ракет.

Тепер американські офіційні особи стурбовані можливістю того, що підтримувана Іраном ліванська "Хезболла" обстрілює ізраїльські міста високоточними ракетами, в той час як військові країни зайняті веденням міських бойових дій в густонаселеному секторі Газа.

Навіть невелике зниження рівня перехоплення "Залізного купола" приблизно до 80% означатиме, що набагато більше ракет пролетять повз, якщо ХАМАС або інші організації почнуть ще один раунд інтенсивних атак.

З огляду на те, що в розпорядженні "Хезболли" знаходиться близько 100 тис ракет і реактивних снарядів, такий переважний наступ і зниження ефективності "Залізного купола" розглядаються офіційними особами на Близькому Сході і за його межами як правдоподібні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?