Залужний показав ефективність американської гаубиці М777 на фронті — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Залужний показав ефективність американської гаубиці М777 на фронті — відео

Валерій Залужний
ЗСУ

Американська гаубиця М777 допомагає українським захисникам нищити російських окупантів. Установка працює навіть у несприятливу погоду.

Як працює американська гаубиця М777 на фронті

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав бойову роботу воїнів 45-ї окремої артилерійської бригади Збройних сил України.

Артилеристи мають на озброєнні американську гаубицю М777, яку Україні передали партнери. Як зазначив Залужний, погана погода не заважає розрахунку нищити ворогів.

Ми готові працювати і в дощ, і в сніг, щоб підтримати піхоту на передньому краю. Інтенсивність нашої роботи залежить від кількості отриманих цілей. Сьогодні, наприклад, ми успішно уразили скупчення особового складу противника. Що менше на нашій землі ворогів, то ближче наша перемога, - зазначають українські артилеристи.

Що відомо про гаубиці М777

Зазначимо, що гаубиця М777 має два види снарядів - звичайні та реактивні. Обидва типи є на озброєнні ЗСУ. Боєприпаси мають більшу кількість вибухової речовини та є далекобійними.

M777 була створена у 1987 році як надлегка польова гаубиця (UFH). Зброя була розроблена в місті Барроу-ін-Фернесс, Великобританія, британським машинобудівним конгломератом Vickers.

Пізніше виробництво гаубиці було налагоджено в США.  Зараз 70% деталей гармати, включаючи ствол, виробляються на заводі Watervliet Arsenal у Нью-Йорку.

Українські військові пояснювали, що такі гаубиці використовують для знищення передових командних пунктів, складів з боєприпасами та пально-мастильними матеріалами, скупчень ворожої техніки, артилерійських батарей ворога.

У Міноборони повідомляли, що українські військові активно застосовують гаубицю M777 у війні проти російських окупантів. А президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що хоче відкрити в Україні завод виробника танків Challenger та гармат М777.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?