Замах на Фіцо. Що відомо про зв'язок нападника з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Замах на Фіцо. Що відомо про зв'язок нападника з Росією

Роберт Фіцо
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися журналістам, 71-річний Юрай Цинтула, що стріляв у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, міг бути пов'язаний із проросійською воєнізованою групою Slovenskí Branci.

Юрай Цинтула може мати зв’язки з Москвою

Такими даними у соціальних мережах подылився журналіст-розслідувач Саболч Пані.

Увечері 15 травня він опублікував два скриншоти дописів Facebook-cторінки Slovenskí Branci, на яких видно того ж чоловіка, який скоїв замах на Фіцо.

Що важливо розуміти, Slovenskí Branci — незареєстроване парамілітарне угруповання, яке було створене у Словаччині понад 14 років тому.

Згідно з даними журналістів, ця організація співпрацювала зі словацьким відділенням "Нічних вовків", а її членів тренували колишні російські спецназівці.

У жовтні 2022 року Slovenskí Branci офіційно оголосили про закриття, не повідомивши про причини такого кроку.

Замах на Фіцо — останні подробиці

Увечері 15 травня невідомий чоловік намагався застрелити прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо після виїзного засідання уряду — політика одразу доставили в лікарню з кількома пораненнями.

За словами очевидців, які були на місці події, політик підійшов до людей, які вітали його, і саме тоді пролунало кілька пострілів. Після цього Фіцо впав на землю.

На гелікоптері його одразу доставили до Банська-Бистриці, тому що дорога до Братислави зайняла б занадто багато часу через необхідність термінового втручання.

Найближчі кілька годин усе вирішать, — заявили у команді політика.

Згодом стало відомо, що Фіцо успішно прооперували — наразі він у стабільному стані.

Телеканал TA3 додав, що нападник "влучив у живіт, таз і палець" словацького прем'єр-міністра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?