Замах на Симоньян та Собчак. ФСБ влаштувала розбірки з восьмикласником
Категорія
Світ
Дата публікації

Замах на Симоньян та Собчак. ФСБ влаштувала розбірки з восьмикласником

ФСБ
Джерело:  online.ua

У Росії досі не можуть визначитися, хто ж намагався влаштувати “замах” на кремлівську пропагандистку Маргариту Симоньян та скандальну журналістку Ксенію Собчак. Цього разу ФСБ РФ вирішила тягатися зі звичайним школярем.

Головні тези:

  • Нові підозрювані у замаху підозрюються у зв'язку з неонацистським угрупованням.
  • ФСБ РФ продовжує активно шукати “український слід” у всіх можливих злочинах, однак виходить лише на громадян РФ.
  • Заступник директора ФСБ Сергій Корольов є ключовою фігурою у Кремлі та впливає на рішення Путіна. 

ФСБ шукала “український слід”, а вийшла на восьмикласника

Російська спецслужба оголосила список нових підозрюваних у справі від 2023 року, в якій вона досі не може поставити крапку.

Серед них якимось чином опинилася 13-річна дитина, з якою ФСБ РФ уже влаштувала розбірки.

У справі про "підготовку вбивства Маргарити Симоньян і Ксенії Собчак" з'явилися три нові фігуранти. Один із затриманих — учень 8 класу, — пишуть росЗМІ.

Згідно з даними журналістів, йдеться про студента коледжу зв'язку Андрія Детковського, монтажника Сергія Короленкова і восьмикласника Павла Р.

ФСБ затримала підозрюваних ще 7 травня у справі про хуліганство.

Окрім того, наголошується, що їм обрали запобіжний захід у вигляді табу на "певні дії", заборонивши виходити з дому ночами.

Варто звернути увагу на те, що ворожа спецслужба пов'язує затримання юнаків із діяльністю "Параграфа88" — неонацистського угруповання, яке звинувачували в підготовці замаху на Маргариту Симоньян і Ксенію Собчак.

У справі ще в липні 2023 року заарештували шістьох осіб. У квітні 2024 року їм, крім хуліганства і підготовки вбивств, також закинули три епізоди розбійних нападів. Детковському і Павлу Р. у межах цієї справи також закидають підготовку теракту — проте слідство не проситиме про їхній арешт, — йдеться в повідомленні.

ФСБ поступово посилює свій контроль над Росією

Як повідомило нещодавно видання The Independent, саме заступник директора ФСБ Сергій Корольов підштовхнув нелегітимного президента РФ Володимира Путіна до масштабних чисток у Кремлі та Міноборони.

Саме його наразі вважають головним сірим кардиналом в оточенні диктатора.

Окрім того, також стало відомо, саме Корольов причетний до підготовки замахів на українського лідера Володимира Зеленського та начальника ГУР МОУ Кирила Буданова.

Корольов зміг стати ключовим гравцем в ієрархії ФСБ. Західні лідери звинувачують його в активній участі у вторгненні в Україну. Окрім того, він провів реформи у розвідці, які підвищили її ефективність, — пише видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?