Запрошення не буде. Макрон знову принизив Путіна та всю Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Запрошення не буде. Макрон знову принизив Путіна та всю Росію

Макрон
Джерело:  AFP

Французький лідер Еммануель Макрон не буде запрошувати представників команди російського диктатора Володимира Путіна на заходи до 80-ї річниці висадки союзних військ у Нормандії під час Другої світової війни.

Париж вирішив продемонструвати зневагу до Москви

Варто звернути увагу на те, що новину про рішення Макрона ввечері 30 травня офіційно підтвердив Єлисейський палац.

У короткому коментарі канцелярії президента Франції йдеться, що для запрошення російської делегації "не склались умови, враховуючи загарбницьку війну, яку Росія веде проти України, і яка посилилася в останні тижні".

Як уже згадувалося раніше, нещодавно про це з посиланням на своїх інсайдерів заявляло агентство Reuters.

Франція вирішила не запрошувати представника Росії на заходи з нагоди 80-ї річниці висадки союзних військ у Нормандії під час Другої світової війни з огляду на війну в Україні та занепокоєння деяких союзників, - йшлося в повідомленні.

Як стверджує інсайдер, під час урочистості в Нормандії жодного російського посадовця не запросять.

Коли є людина, є проблема. Коли немає людини, немає проблеми, – іронічно зазначило одне з анонімних джерел.

Чому Макрон скасував своє рішення щодо запрошення РФ

Що важливо розуміти, ще декілька місяців організатори заходів до Дня висадки в Нормандії публічно підтвердили, що запросять представника Росії на знак визнання жертв, принесених Радянським Союзом у Другій світовій війні.

Однак про запрошення диктатора Путіна тоді не йшлося.

Після цього почався гучний скандал у ЄС - члени блоку не підтримали ідею Макрона та нагадали Росія вже понад два роки веде повномасштабну війну проти України, тоді як заходи в Нормандії покликані відзначити колективну жертву союзників у Другій світовій війні.

Варто також звернути увагу на те, що СРСР не брав безпосередньої участі у висадці союзників по антигітлерівській коаліції в Нормандії 6 червня 1944 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?