Запросив вогонь артилерії на себе. Як розвідник ГУР "Драґо" врятував побратимів
Категорія
Україна
Дата публікації

Запросив вогонь артилерії на себе. Як розвідник ГУР "Драґо" врятував побратимів

воїн “Kraken”
Джерело:  The Times

 Воїн спецпідрозділу ГУР МО України “Kraken” з позивним “Драґо” розповів журналістам, як відбувається наступ армії РФ на Харківщині, а також про те, як хитрість та кмітливість можуть врятувати життя на фронті.

Що насправді відбувається у Харківській області

Новий наступ солдатів РФ на Харківщину почався з того, що ворожі групи спецназу під прикриттям артилерійського вогню на одній із ділянок кордону вночі проникли крізь українські опорні пункти та почали атакувати наші сили з тилу.

 Ми бачили, як вони професійно та злагоджено працюють — це було на високому рівні. У них були автомати Калашникова останнього зразка, прилади нічного бачення. Весь їхній рух прикривався влучним вогнем, — розповідає «Драґо».

 Саме тоді група у складі шести українських бійців, якою керував «Драґо», опинилась в оточенні ворога, який переважав кількісно.

Розраховуючи на міцність бліндажів, розвідники неочікувано для всіх запросив вогонь української артилерії на свою позицію.  

 Це спрацювало. Артилерія вбила щонайменше трьох із них, і росіяни відступили. Потім приїхала наша група підкріплення, — згадує воїн.

Фото: DIUkraine

Воїн ГУР розкрив подробиці важких ближніх боїв з російськими загарбниками

Після подвигу розвідника почалися ближні стрілецькі бої.

Двоє друзів і бойових побратимів «Драґо» з групи підкріплення буля тяжко поранені ― одного розвідник зумів врятувати, затягнувши до траншеї.

 Ще один український воїн поліг смертю хоробрих. Честь і вічна слава! Позиції у селі Красне Харківської області група розвідників утримувала впродовж 16 годин, що дозволило Силам безпеки і оборони України здійснити перегрупування, стабілізувати ситуацію та стримати ворога від подальшого просування, — йдеться в повідомленні.

 Варто зазначити, що за свої дії в бою «Драґо» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?