Заступника міністра культури Італії підозрюють у крадіжці картини XVII
Категорія
Культура
Дата публікації

Заступника міністра культури Італії підозрюють у крадіжці картини XVII

Згарбі
Джерело:  BBC

Проти заступника міністра культури Італії Вітторіо Згарбі ведеться розслідування щодо зникнення картини XVII століття художника Рутіліо Манетті "Взяття святого Петра", яка була знайдена у посадовця.

Що відомо про вкрадену картину

Картину «Взяття святого Петра» викрали в 2013 році. Її автор — послідовник барокового майстра Караваджо Рутіліо Манетті.

Картину раніше виставляли в замку в північноіталійському регіоні Пʼємонт, італійські медіа оцінюють її вартість у приблизно 200 тис євро.

Фото – REPORT/RAI

На італійському телеканалі Rai зʼявилося розслідування, де власниця замку розповіла, що у 2013 році картину вирізали з рами. Вона додала, що раніше до будівлі приїжджав друг Згарбі й зацікавився купівлею картини.

Згодом інший друг Згарбі передав пошкоджену картину реставратору. Стверджується, що в ній був отвір такої самої форми, як шматок полотна, вирізаного з рами у пʼємонтському замку у 2013 році.

У 2021 році Згарбі представив майже ідентичну картину з іншою назвою на художній виставці. Його також звинуватили у зміні полотна — він нібито додав свічку у верхньому куті для того, щоб приховати походження картини.

Політик розповів, що картину він знайшов під час реставрації вілли, яку купила його матір понад двадцять років тому. Він стверджує, що його картина є оригіналом, а вкрадена у 2013 році — «поганою копією».

Інші підозри італійському заступнику культури

Також Згарбі підозрюють у незаконному експорті картини, яку приписують французькому художнику Валентину де Булон — її вартість понад €5 мільйонів. Картину вилучила поліція в Монте-Карло, але Згарбі каже, що це копія і що вона йому не належить.

Мені нема чого боятися. Я захищатиму себе всіма засобами від тих, хто спекулює на цьому питанні, і тих, хто стає співучасником, — заявив Згарбі в суботу.

Антимонопольний орган Італії також розслідує, чи отримував політик великі суми за появу на культурних заходах. Опозиційні політики закликають негайно звільнити Згарбі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?