Кількість прикордонників в Україні зросте. Кабмін зареєстрував у Раді законопроєкт
Категорія
Україна
Дата публікації

Кількість прикордонників в Україні зросте. Кабмін зареєстрував у Раді законопроєкт

Прикордонник

Уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 11091 "Про внесення зміни до пункту 1 розділу ІХ "Прикінцеві положення" закону України "Про Державну прикордонну службу України. Зокрема документ передбачає збільшення загальної кількості прикордонників на 15 тис осіб.

В Україні збільшиться кількість прикордонників

Скоро Рада проголосує за відповідний законопроєкт.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді України Тарас Мельничук.

За його словами, законопроєктом, з огляду на нагальну необхідність формування та нарощення бойових резервів ДПСУ у складі Сил оборони й забезпечення готовності Держприкордонслужби в післявоєнний період пропонується взяти під контроль держкордон у його міжнародно визнаних межах та адекватне реагування наявними силами та засобами прикордонників на актуальні й потенційні загрози нацбезпеці на державному кордоні та передбачено збільшення на 15 тис військовослужбовців ДПСУ.

Уряд планує збільшити кількість українських прикордонників

Не менше 75 тис прикордонників будуть служити у Держрикордонслужбі після закінчення війни.

Пропонується встановити, що загальна чисельність Державної прикордонної служби України протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 N 64/2022, становитиме до 75 тис осіб, у тому числі до 67 тис військовослужбовців, – повідомив Тарас Мельничук, представник уряду у Верховній Раді.

Він уточнив, що схвалено проєкт Закону «Про внесення зміни до пункту 1 розділу IX «Прикінцеві положення» Закону України «Про Державну прикордонну службу України».

Це потрібно з огляду на нагальну необхідність формування та нарощення бойових резервів Держприкордонслужби у складі Сил оборони, а також для забезпечення готовності ДПСУ в післявоєнний період взяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних межах та для адекватного реагування наявними силами та засобами ДПСУ на актуальні й потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні.

12 березня президент України Володимир Зеленський інформував, що погодив подальші кроки розвитку ДПСУ, які передбачають збільшення чисельність прикордонних військ, у тому числі в розрахунку на довготривалий захист кордонів після війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?