Збірна Іспанії першою прорвалася у фінал Євро-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна Іспанії першою прорвалася у фінал Євро-2024

Збірна Іспанії

Національна команда Іспанії перемогла збірну Франції в півфіналі чемпіонату Європи.

Головні тези:

  • Збірна Іспанії здобула перемогу над командою Франції у півфіналі Євро-2024 та прорвалася до фіналу з рахунком 2:1.
  • Голами у складі Іспанії стали Ямал та Ольмо, а Франція відзначилася голом Коло Муані.
  • Кріштіану Роналду провів найгірший виступ у своїй кар'єрі на Євро-2024, не забивши жодного голу, що є його антирекордом у міжнародних турнірах.
  • Роналду завдав 10 ударів у площину воріт суперника, але так і не зміг забити на цьому турнірі.
  • Завтра збірна Англії зустрінеться з Нідерландами у пошуках другого учасника фіналу Євро-2024.

Збірна Іспанії увійшла у фінал Євро-2024

Іспанія — Франція — 2:1

Голи: Ямал, 21, Ольмо, 25 — Коло Муані, 9

Із перших хвилин команди взялися до справи. "Фурія Роха" змарнувала момент у дебюті, коли Ольмо не зміг точно пробити головою після навісу Ямала. Покарання від "триколірних" було фактично миттєвим — Мбаппе подав на дальню стійку, а Коло Муані відправив м'яч у сітку.

Пропущений м'яч змусив іспанців додати. Натомість збірна Франції почала шукати нагоди в контратаках. Краще вийшло в підопічних Луїса де ла Фуенте, які ще до екватору тайму зрівняли рахунок. Це Ямал прибрав Рабйо та красиво поклав від стійки метрів із 20-ти.

Далі більше. Уже на 25-й хвилині Іспанія вийшла вперед. Ольмо зіграв на підбиранні в чужому штрафному, елегантно обіграв Чуамені та правою з-під Саліба пробив повз Меньяна в дальній кут. Кунде намагався зупинити м'яч, але від нього снаряд влетів у ворота.

Підтримувати той же темп до перерви збірним було складно. Тож остаточне визначення переможця відклали на другу половину. Франція намагалася загострювати ситуацію біля воріт Сімона. Проте, кіпер "Фурії Рохи" впевнено почувався у рамці, коли впорався з ударами Чуамені та Мбаппе.

Та створювати нові моменти "триколірним" було вкрай важко. Хіба що після помилки оборони Ернандес пробив вище воріт із меж штрафного. На 81-й хвилині над поперечиною відправив м'яч після зміщення з флангу і Ямал. Згодом Мбаппе хитнув Вівіана в карній зоні, але не поцілив у рамку.

Зрештою, французька команда так і не змогла відігратися. Отже, Іспанія стала першим фіналістом Євро-2024. Завтра збірна Англії в протистоянні з національною командою Нідерландів визначить другого претендента на трофей Анрі Делоне.

Виступ Кріштіану Роналду на Євро-2024 виявся найбільш провальним у його кар'єрі

Зірковий португальский футболіст Кріштіану Роналду провів найгірший свій виступ у міжнародних турнірах, завершивши участь у Євро-2024 без жодного забитого голу.

Цей турнір став першим в кар’єрі зіркового португальського футболіста, у якому він не забив жодного голу.

До цього Роналду активно забивав у 5 Чемпіонатах Європи та 5 Чемпіонатах світу.

За сумою матчів збірної Португалії на Євро-2024, Роналду завдав 10 ударів у площину воріт суперника, однак так і не зміг забити.

Підкреслюється, що Роналду повторив антирекорд Кевіна Де Брейне на Євро у 2016 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?