Збірна України вийде проти Нідерландів у формі з гаслом "Героям слава!"
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України вийде проти Нідерландів у формі з гаслом "Героям слава!"

Збірна України вийде проти Нідерландів у формі з гаслом "Героям слава!"
Джерело:  online.ua

Українська національна збірна з футболу планує провести перший матч на Євро-2020, під час якого футболісти гратимуть з Нідерландами, у новій формі, що викликала обурення Росії.

Джерело: Радіо Свобода

За словами пресаташе збірної Олександра Гливинського, саме в оновленій формі незабаром Україна розпочне виступ на європейському турнірі. Про відповідні плани офіційного представника запитали іноземні журналісти під час пресконференції у п’ятницю, 11 червня.

Учасниками конференції стали також футболісти Роман Безус та Артем Бєсєдін.

“Думаю, це питання не до мене, а радше до федерації, вони вирішуватимуть. Думаю, вони зроблять все, щоб зберегти все як є”, - прокоментував перший.

Гливинський зауважив, це питання не належить до такого, що вирішують футболісти. Він нагадав, що представники раніше погодили нову форму в тому вигляді, який вона має наразі.

“Ми маємо нашу уніформу, вона затверджена УЄФА, всі позначки були погоджені з УЄФА. Наш президент Української асоціації футболу зараз у Риму, веде переговори з УЄФА. Це все, що ми можемо сказати про це… І так, ми збираємося грати в цій уніформі”, - резюмував пресаташе.

Скандал з новою формою

У Держдумі РФ назвали появу українського Криму на новій формі збірної України з футболу "спробою політизації" спорту. Колишній боксер, а нині російський депутат Микола Валуєв заявив, що Крим "російська територія", а Дмитро Свищев закликає УЄФА заборонити форму української збірної.

Утім, росіяни не помітили, як у спроби приборкати “політизованість” спорту самі скористалися виключно політичними інструментами для скарги проти української збірної на рівні УЄФА.

Спочатку в УЄФА звернули увагу на те, що форма була затверджена відповідно правилам організації. Пізніше фінальне рішення дещо уточнили.

“Після глибокого аналізу було встановлено, що цей лозунг, який скандували під час повстання на Майдані 2014 року, однозначно має політичний характер, тож має бути відкликаний з матчів УЄФА”, - наголосили в організації.

Голова Української федерації футболу Андрій Павелко через це анонсував поїздку делегації в Рим для переговорів з УЄФА на найвищому рівні. Зустрічі мають відбутися вже у п’ятницю, 11 червня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?