Збірна України з футболу неочікувано поступилася Іраку в матчі Олімпіади-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України з футболу неочікувано поступилася Іраку в матчі Олімпіади-2024

Україна
Джерело:  Суспільне. Спорт

Збірна України з футболу провела свій дебютний матч на Олімпійських іграх 24 липня. У французькому Ліоні "синьо-жовті" мінімально поступилися Іраку — 1:2.

Головні тези:

  • Збірна України з футболу програла Іраку у своєму дебютному матчі на Олімпіаді-2024.
  • Перший гол у історії України на Олімпійських іграх забив Валентин Рубчинський.
  • Прогноз букмекерів показує, що Україна має трошки кращі шанси за Марокко у боротьбі за друге місце в групі В.
  • Ірак вважається аутсайдером групи, а Аргентина є головним фаворитом.
  • Україна віднесена до аутсайдерів турніру, але має шанс на успіх у подальших матчах.

Україна програла Іраку на старті Олімпійських ігор у Парижі

"Синьо-жовті" відкрили рахунок, але двічі пропустили у відповідь.

Старту підопічних Руслана Ротаня на Іграх-2024 передував скандальний матч групи В, в якому Марокко перемогло Аргентину з рахунком 2:1. Відтак Україна могла ставати лідером квартету після першого туру в разі перемоги з різницею у два або більше м'ячів.

Першого гострого удару по воротах Іраку завдавав Микола Михайленко. Хавбек цілив у дальній кут, але м'яч парирував голкіпер суперників.

Після пів години ігрового часу супершанс не реалізував Максим Хлань. Максим Брагару віддавав партнеру під удар у воротарській зоні, але вінгер "синьо-жовтих" з кількох метрів не поцілив у відкритий кут.

Перший тайм підопічні Ротаня могли завершувати голом Іллі Крупського. Той протягнув м'яч у видовищному проході, але пробив у голкіпера Хуссейна Хассана — на перерву команди йшли за "сухого" рахунку.

Після моментів Данила Сікана й Арсенія Батагова м'яч врешті опинився у воротах збірної Іраку на 53-й хвилині. Після розіграшу штрафного на добиванні результативно зіграв Валентин Рубчинський, який став автором першого в історії України голу на Олімпійських іграх.

Перевага українців не протрималася й п'яти хвилин, перш ніж арбітр призначив пенальті у ворота Кіріла Фесюна. 11-метровий реалізував Айман Хуссейн — 1:1.

На 75-й хвилині Україна вже поступалася з різницею в один м'яч. Ірак вийшов уперед завдяки голу Алі Джасіма, який пробив з-під кількох оборонців "синьо-жовтих" і встановив фінальний рахунок матчу — 1:2.

Олімпійські ігри-2024. 1-й тур

Ірак — Україна 2:1

Голи: Хуссейн (пен.), 57, Джасім, 75 — Рубчинський, 53

Група В: турнірна таблиця після першого туру

Марокко — 3 очки (1 матч), 2:1 (різниця голів)

Ірак — 3 (1), 2:1

Аргентина — 0 (1), 1:2

Україна — 0 (1), 1:2

У матчі другого туру 27 липня на збірну України очікує матч з олімпійською командою Марокко. Ірак у той самий день гратиме з Аргентиною.

Прогноз букмекерів

Букмекери називають Аргентину головним фаворитом групи В. Її перемога у квартеті з подальшим проходом у плей-оф оцінюється лише у 1,45. А ось на Україну чекає важка та майже рівна боротьба за друге місце із Марокко.

Команда України має трошки кращі шанси на перше місце — 4,00 проти 4,50 на африканців. У свою чергу Ірак вважається відвертим аутсайдером квартету. Коефіцієнт на перемогу азійців у групі становить аж 39,00.

При цьому аргентинці є одними із трьох головних фаворитів усього турніру. Головними конкурентами "альбіселесте" вважаються Франція та Іспанія.

Що цікаво, шанси Марокко на золото значно вищі ніж у України, хоча у групі коефіцієнт на успіх "синьо-жовтих" нижчий. Команда Ротаня вважається лише восьмим по силі претендентом на золото.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?