Збірна України завоювала 7 медалей на чемпіонаті Європи зі стрільби з пневматичної зброї
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України завоювала 7 медалей на чемпіонаті Європи зі стрільби з пневматичної зброї

Національний олімпійський комітет України
Стрілець

Успішно завершила свої виступи на чемпіонаті Європи зі стрільби з пневматичної зброї в угорському Дьєрі збірна України. Нашим спортсменам вдалося завоювати сумарно 7 нагород: 2 золоті, 4 срібні та 1 бронзову.

Українські спортсмени вибороли 7 медалей на ЧЄ зі стрільби

Чемпіонами континенту у стрільбі з пневматичного пістолету серед змішаних команд стали Олена Костевич та Олег Омельчук. У матчі за «золото» українці були влучнішими за суперників з Австрії Сільвії Штайнер та Річарда Цехмайстера — 17:11.

Про це повідомив НОК України та олімпійська команда.

Чемпіонами Європи у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 м у категорії «тріо» стали Сергій Куліш, Святослав Гудзий та Олег Царьков. У фіналі наші стрільці були влучнішими за суперників з Хорватії — 17:11.

У такому ж складі українські чоловіки здобули «срібло» у командній стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 м. Сергій Куліш, Святослав Гудзий та Олег Царьков набрали 1887,6 очка та на 6 десятих очка випередили команду Хорватії (1887,0).

«Срібло» у вправі «тріо» у стрільбі з пневматичного пістолета серед жінок здобули Олена Костевич, Юлія Ісаченко та Вілена Бевз. У матчі за золоту медаль українки поступилися двома очками угорському тріо — 15:17.

Також срібними призерами у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 м, категорія «тріо», стала наша чоловіча команда: Олег Омельчук, Павло Коростильов та Віктор Банькін. У фіналі наші стрілки поступилися суперникам з Туреччини з рахунком 11:17.

Ще раніше дві нагородивибороли жіноча і чоловіча команди у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 м.

Українці перемогли на чемпіонаті Європи з кульової стрільби

У кваліфікації українці були другими, а в фіналі здолали чемпіонів світу-2022 Сільвію Штайнер та Рікарда Цехмейстера з Австрії. Рахунок протистояння 17:11.

Це перша золота медаль для Костевич та Омельчука на ЧЄ у міксті з пневматичного пістолета. Костевич завоювала сьому золоту медаль на чемпіонатах Європи, Омельчук — третю.

У цій дисципліні виступала ще одна українка пара — Юлія Ісаченко та Віктор Банькін у кваліфікації посіли 22 місце.

Напередодні Костевич, Ісаченко та Вілєна Бевз здобули срібло у стрільбі з пневматичного пістолета на ЧЄ, Банькін, Коростильов та Омельчук — бронзу.

Відзначимо, що чемпіонат Європи завершиться 2 березня.

Торік Олена Костевич стала срібною призеркою чемпіонату світу в олімпійській дисципліні (малокаліберний пістолет, 25 м).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?