Зеленський анонсував надходження додаткових систем ППО для України — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський анонсував надходження додаткових систем ППО для України — відео

Володимир Зеленський
Джерело:  Укрінформ

Найближчим часом Україна очікує на прийняття позитивного рішення щодо надання їй двох-трьох систем ППО на кшталт Patriot з боку міжнародних партнерів.

Головні тези:

  • Зеленський закликав союзників забезпечити Україну необхідною зброєю для розгрому армії РФ.
  • Нові системи ППО очікуються вже найближчим часом, використання їх на фронті може допомогти Україні швидше перемогти армію Росії.
  • Подальші дії міжнародних партнерів щодо України очікуються у найближчі тижні - місяці.
  • Президент пояснив потребу мобілізації в Україні через стан війни та необхідність захисту держави.

Незабаром Україна отримає 2-3 системи ППО Patriot

Про це 11 червня під час відвідин 21-ї ракетної групи сил ППО ФРН спільно з федеральним міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом заявив Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на питання, коли можна очікувати наступну систему ППО, окрім системи Patriot, яку пообіцяли надати українській державі у Німеччині.

Ми працюємо з партнерами — з США і з деякими іншими європейськими партнерами. Поки що не хочу говорити, з ким із Європи, бо чекаємо на підтвердження саме тих рішень, про які ви запитали. Очікуємо на позитивний результат найближчим часом щодо 2-3 систем.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Вже незабаром міжнародні партнери публічно повідомлять про поставку Україні додаткових систем протиповітряної оборони.

Як Україні швидко перемогти Росію — пояснення Зеленського

Глава держави Володимир Зеленський звернув увагу союзників на те, що настав час, коли Україна повинна отримати усю необхідну зброю, щоб остаточно розгромити армію РФ.

З заявою з цього приводу президент виступив під час спільної пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Питання: чи не настав той момент, щоби партнери дали нам ту всю зброю, щоби ми могли викинути росіян? Настав! — підкреслив український лідер.

Окрім того, Володимир Зеленський вкотре пояснив потребу мобілізації в країні.

Я абсолютно тверезо на це дивлюся, тому що мобілізація у нас йде через воєнний стан, через стан війни йде з першого дня. Я бачу, що це питання є у суспільстві, безумовно. Не перший день війна. Але, якщо ми хочемо зберегти нашу державу, то треба її відстояти.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?