Зеленський анонсував нові реформи для вступу України в Євросоюз
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський анонсував нові реформи для вступу України в Євросоюз

Володимир Зеленський
Зеленський анонсував нові реформи для вступу України в Євросоюз

Президент Володимир Зеленський анонсував нові реформи для вступу України в Європейський союз.

Що треба для вступу України в Євросоюз

Ми продовжуємо трансформацію нашої держави, для того, щоб бути готовими - реально - до повноправного вступу в Євросоюз, для того, щоб адаптувати всі наші інституції, всі наші стандарти до європейських правил, - заявив він.

Зеленський додав, що зараз вже зрозуміло, які наступні кроки будуть зроблені Україною.

Сьогодні після зустрічі з (головою Єврокомісії, - ред.) Урсулою фон дер Ляйєн про частину з них я вже сказав: це і законопроєкт, який додає можливостей Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, і те, що десятки років тому потрібно було зробити, а саме законопроєкт про лобізм. Урегулюємо й інші необхідні питання, - заявив він.

Вдалося зняти ключову перепону для старту переговорів про членство України в ЄС

За словами нардепа від фракції "Голос" Ярослава Железняка, це рішення підтримали 276 народних обранців.

Варто звернути увагу на те, що абсолютно ніхто не проголосував проти.

Головна новація: замість трьох років після посади топпосадовці (PEP) фактично матимуть довічний статус PEP. Але водночас законопроєкт посилює відповідальність СПФ (суб'єктів первинного фінмоніторингу, наприклад, банків) за необґрунтовану відмову користувачам фінансових послуг, – пояснив Ярослав Железняк.

Він також звертає увагу на те, що редакція документа відповідає міжнародним стандартам боротьби із відмиванням коштів і боротьби з тероризмом AML/CFT, що буде зараховано як виконання вимог МВФ.

Також це останній крок для початку перемовин про членство України у ЄС, – наголосив депутат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?