Зеленський анонсував посилення оборони на Харківському напрямку
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський анонсував посилення оборони на Харківському напрямку

Володимир Зеленський
Зеленський

Росії не вдалося реалізувати свою операцію з наступу в Харківській області. Українські військові ще більше посилять Харківський напрямок.

Головні тези:

  • Українські війська посилюють оборону на Харківщині, де російським військам не вдалося захопити місто Вовчанськ.
  • Президент обговорив ситуацію на фронті з головнокомандувачем ЗСУ та підкреслив успішне стримування російських підрозділів.
  • Зеленський також зазначив необхідність посилення оборони на Харківському напрямку та виділення резервів для армії у Донецькій області.
  • Російська армія розпочала наступ у Харківській області, але не змогла просунутися далі за кордон із захопленням лише деяких територій.
  • Бої за прикордонне місто Вовчанськ тривають, але більшість території перебуває під контролем української армії, згідно з повідомленням президента.

Харківський напрямок буде посилено

Як розповів президент, він сьогодні обговорював загальну ситуацію на фронті з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Дуже вагомий результат — те, що російській армії не вдалося реалізувати їхню Харківську операцію. Максимально їх зараз стримуємо і знищуємо російські підрозділи, які заходять на нашу землю та тероризують Харківщину. Напрямок — посилено. І буде ще посилено, — наголосив глава держави.

Також Сирський, за словами Зеленського, доповів і щодо напрямків в Донецькій області. Там найбільш важко сьогодні.

Працюємо над тим, щоб забезпечити більше резервів нашій армії, — додав президент.

Наступ Росії в Харківській області

У травні російська армія розпочала наступальну операцію в Харківській області. Російські війська перетнули український кордон з території Бєлгородської області в напрямку міста Вовчанськ, а також в бік Харкова. Однак російським військам не вдалося просунутися далі, ніж на 7-8 кілометрів.

Російський план захопити місто Вовчанськ також провалився, хоча окупантам і вдалося увійти в місто. Наразі за прикордонне місто точаться запеклі бої, але його більша частина перебуває під контролем української армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?