Зеленський екстрено скликає РНБО на тлі гучного скандалу — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський екстрено скликає РНБО на тлі гучного скандалу — відео

Володимир Зеленський
Зеленський

Увечері 20 жовтня глава Володимир Зеленський повідомив, що призначив засідання РНБО, а також вимагає реакції правоохоронців щодо ситуації з медико-соціальними експертними комісіями та оформленням фальшивих інвалідностей.

Головні тези:

  • Володимир Зеленський реагує на гучний скандал навколо МСЕК.
  • Президент вимагає від СБУ, ДБР та інших правоохоронних органів вжити кардинальних заходів.
  • Стали відомі нові факти про підроблення документів та відмивання грошей через медико-соціальні експертні комісії.

Зеленський відреагував на гучний скандал навколо МСЕК

Про своє рішення президент оголосив під час традиційного вечірнього звернення.

На жаль, у тилу тут, в Україні, стаються речі, з якими жодних ворогів не треба. Це реально внутрішній ворог. Те, що відбувається з МСЕК — медико-соціальними експертними комісіями — та нахабством людей, зокрема прокурорів, які скористалися своїми зв’язками із МСЕК та пооформлювали собі фальшиві інвалідності.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

За словами українського лідера, він очікує від правоохоронців, а насамперед СБУ, ДБР, Офісу Генпрокурора, відповідних швидких жорстких рішень.

Окрім того, Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що призначив РНБО.

Про який скандал йдеться

Як уже згадувалося раніше, в очільниці Хмельницького обласного МСЕК Тетяни Крупи в робочому кабінеті було знайдено 100 тис доларів США, медичні документи з ознаками підроблення, а також списки "ухилянтів" із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Ба більше, у неї вдома була знайдено 5 млн 244 тис доларів США, 300 тис євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси, а також документи, які можуть вказувати на відмивання грошей через різні бізнес-проєкти.

7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Крупі. Її відправили під варту на 60 діб (до 3 грудня) із можливістю внесення застави розміром в понад 500 млн грн.

Олександр Крупа, син Тетяни Крупи, 10 жовтня звільнився за власним бажанням з посади начальника Управління Пенсійного фонду в Хмельницькій області.

Як вдалося дізнатися журналістам, 49 прокурорів у Хмельницький області разом з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність у голови медико-соціальної експертної комісії та депутатки облради від партії "Слуга народу" Тетяни Крупи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?