Зеленський може відвідати інавгурацію президента Аргентини Мілея — TN
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський може відвідати інавгурацію президента Аргентини Мілея — TN

Володиир Зеленський
Джерело:  TN

Плани Володимира Зеленського приїхати до Буенос-Айресу, щоб підтримати нового президента Аргентини, підтвердили неназвані джерела в посольстві України.

Зеленського чекають на інавгурації Мілея

Президент України Володимир Зеленський відвідає інавгурацію свого аргентинського колеги Хав'єра Мілея. Церемонія відбудеться вже у неділю, 10 грудня.

Про це повідомляє видання TN.

Як зазначають журналісти, намір Зеленського приїхати до Буенос-Айресу підтвердили неназвані джерела в посольстві України.

У TN уточнюють, що президент України від самого початку був у списку гостей на інавгурацію, але його приїзд не очікувався.

Журналісти називають таку поїздку сильним політичним жестом щодо регіону, оскільки це може бути перший візит Зеленського до Латинської Америки з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну.

Запрошення Зеленського на інавгурацію є явним жестом підтримки України з боку Мілея. Позиція Аргентини щодо нашої країни різко змінюється після того, як його обрали президентом на виборах у листопаді.

Зеленський та Мілей обговорили російсько-українську війну

Новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей уже провів перші офіційні телефонні перемовини з українським лідером Володимиром Зеленським, під час яких запропонував провести у своїй країні мирний саміт з Латинською Америкою заради якнайшвидшого припинення війни.

За словами Мілея, влада Аргентини зацікавлена у проведенні зустрічі з метою обговорення реалій війни в Україні.

Що важливо розуміти, якщо така зустріч дійсно відбудеться, то вона буде першою в Латинській Америці.

Ми можемо стати штаб-квартирою, якщо це буде доречно, - заявили представники команди нового президента.

Український лідер Володимир Зеленський подякував Мілею за «чітку підтримку» у ситуації, що склалася.

Жодної двозначності між добром і злом. Просто очевидна підтримка України. Українці знають, і ми це дуже цінуємо, – зазначив глава держави.

Не можна також не згадати про те, що Хав'єр Мілей, який завжди публічно підтримував Україну на тлі російського вторгнення, нещодавно заявив, що розірве всі відносини Аргентини з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?