Зеленський неочікувано прибув до Брюсселя — перші подробиці та відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський неочікувано прибув до Брюсселя — перші подробиці та відео

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський, Єнс Столтенберг

Вранці 11 жовтня стало відомо про те, що український лідер Володимир Зеленський прибув з неанонсованим візитом до Брюсселя.

Зеленський несподівано прибув до Брюсселя: що про це відомо

Про візит глави держави до столиці Євросоюзу першими дізналися українські журналісти, згодом цю інформацію підтвердив й сам Зеленський.

Що важливо розуміти, 11 жовтня у Брюсселі відбувається зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн" - ред.), а також зустріч міністрів оборони країн НАТО і засідання Ради Україна-НАТО.

Як вдалося дізнатися ЗСУ, перед початком засідання український лідер та очільник Альянсу Єнс Столтенберг мають намір поспілкуватися з пресою.

Що важливо розуміти, це не вперше президент України приїздить до Брюсселя з початку повномасштабної російсько-української війни.

Попередній його візит відбувся у лютому 2023 року.

Що відомо про візит Зеленського у Румунію

Як уже згадувалося раніше, 10 жовтня глава держави Володимир Зеленський також відвідав Румунію.

Під час цього візиту він встиг зустрітися з очільниками обох палат румунського парламенту Ніколає Чуке й Альфредом Сімонісом, а також прем’єр-міністром країни Марчелом Чолаку.

Після зустрічі з румунським президентом Клаусом Йоганнісом Володимир Зеленський офіційно оголосив, що Київ та Бухарест підписали декларацію про співпрацю у ключових сферах, а також обговорювали посилення української протиповітряної оборони.

Є надзвичайно важливе рішення про підготовку в Румунії пілотів для F-16: створюється Центр підготовки пілотів. Ми обговорили з паном Президентом Клаусом Йоханнісом, як прискорити цю підготовку, і домовились, що українські пілоти будуть включені до першої хвилі навчання.Дякую за всі надані Румунією пакети підтримки й за те, що ми обговорили сьогодні. Будуть хороші новини щодо артилерії та ППО, - повідомив Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?