Зеленський обговорив із президенткою Молдови ситуацію у Придністров'ї
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський обговорив із президенткою Молдови ситуацію у Придністров'ї

Офіс Президента України
Зеленський і Санду

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президенткою Республіки Молдова Маєю Санду у межах саміту «Україна – Південно-Східна Європа» у Тирані.

Про що говорили Зеленський та Санду

Вони обговорили нещодавні події у Придністровському регіоні Молдови, намагання Росії дестабілізувати там ситуацію та інструменти протистояння впливу країни-агресора.

Дякую за ваші слова підтримки. Ми абсолютно на вашому боці. Ми підтримуємо вас і ваших людей.

 Володимир Зеленський

 Володимир Зеленський

Президент України

Також президенти обговорили функціонування транспортних коридорів для експорту української продукції територією Молдови.

Вони наголосили, що інтеграція України та Молдови у Європейський Союз є спільною метою, і домовилися про подальшу взаємну підтримку та координацію зусиль на шляху до членства в ЄС.

Що відбувається у Придністров’ї

28 лютого так звані "депутати" усіх рівнів у невизнаному Придністров’ї провели з’їзд.

На ньому вони ухвалили заклик до Росії з проханням "захисту від тиску Молдови", також вони звернулись до низки міжнародних організацій.

Бюро реінтеграції Молдови назвало заяви у заклику з’їзду "депутатів" невизнаного Придністров’я до Росії пропагандистськими.

У ГУР Міноборони України зазначили, що звернення до Росії про захист від Молдови було не тим результатом, на який очікував Кремль. 

Перед з’їздом поширювалася інформація, що "депутати" можуть закликати Москву приєднати невизнаний регіон до Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?