Зеленський оцінив ситуацію в економіці та на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський оцінив ситуацію в економіці та на фронті

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції із прем'єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим назвав ситуацію в Україні складною, однак контрольованою. 

Зеленський про ситуацію в Україні

Одним словом описати складно. Використовуючи мову наших військових, коли я запитую: "Що там у нас сьогодні на полі бою?", використовуючи їх слова відповім на ваше запитання: ситуація складна, але повністю контрольована

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

президент України

Зі своєї сторони прем’єр-міністр Болгарії розповів, що на знак багатовікових зв'язків Болгарії з Україною подарував сьогодні Зеленському меч хана Кубрата.

На мечі два різні символи. Перший — доля завойовується мечем. А другий — хан Кубрат, який похований на території України та перший правитель Болгарії. Він говорив, що для того, щоб досягти успіху, ми повинні бути єдиними, і я дуже сподіваюся, що ця легенда, яка зазвичай ставиться в контекст болгарських зусиль у лихоліття, ми пронесемо це як європейські зусилля, щоб допомогти одній європейській нації, яка перебуває у скрутному становищі. Ми наголошуємо, що ми з вами в цій битві, і будемо з вами разом стільки, скільки потрібно, — пояснив Ніколай Денков.

При цьому Зеленський у відповідь жартома попросив системи ППО.

У більшості країнах, де щось дарують нам, я також цього не бачу. Але все це залишається в Україні. Ми дуже вдячні. У більшості своїй, коли нам щось дарують чи дають ордени, я завжди говорю: "Ми дуже вдячні, а можна ППО?" — підкреслив Зеленський.

Зеленський про постачання боєприпасів від ЄС

Президент зазначив, що наразі Україна отримала від ЄС лише близько 30% від обіцяного мільйону артилерійських снарядів.

Що стосується Європи й про той відсоток, що ви сказали, це не зовсім так. З мільйона снарядів, який нам пообіцяв Європейський союз, не 50% прийшло, а 30%. На жаль, — підкреслив Зеленський.

Раніше представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявляв, що до березня ЄС передасть Україні 524 000 снарядів.

Це 52% від поставленої цілі. Водночас Боррель звернув увагу, що не всі країни-члени вже надіслали свій внесок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?