Зеленський провів зустріч з премʼєром Болгарії. Що обговорили
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський провів зустріч з премʼєром Болгарії. Що обговорили

Володимир Зеленський
Зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів продуктивні та цілком конкретні переговори з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим.

Що обговорили Зеленський з премʼєром Болгарії Денковим

Президент подякував Болгарії за підтримку зусиль України у Чорному морі та в Дунайському регіоні щодо розширення торговельних потоків і відновлення нормального судноплавства.

Це надзвичайно важливо, що нам вдається навіть у такий непростий час попри всі складнощі забезпечувати нормальні економічні відносини. Ми домовилися з Болгарією активізувати розбудову логістики та інфраструктури в нашому регіоні. Наша спільна повага до принципу добросусідства додасть економічного зростання обом нашим країнам, — сказав Зеленський.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Україна хоче розпочати спільне виробництво зброї з Болгарією

За словами президента, Київ домовився з Софією покращити українську логістику та інфраструктуру.

Україна дуже зацікавлена в спільному (оборонному — ред.) виробництві з Болгарією. З іншими державами теж, але передусім з тими, хто має великий потенціал в оборонному секторі. На мою думку, це буде якісною кооперацією, тому що Болгарія зможе отримати і робочі місця, і гроші в свою економіку. А для України, я вважаю, ми закриємо ті дефіцитні потреби, які сьогодні маємо, — зазначив Зеленський.

Він уточнив, що співпрацювати з Болгарією хочуть не лише під час війни, а й після її завершення.

Президент зазначив, що Болгарія також допомагає встановлювати правду щодо військових злочинів росіян і готова приєднатися до роботи з притягнення РФ до відповідальності за злочин агресії.

Україна зараз активно домовляється з іншими країнами про спільне оборонне виробництво.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?