Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла України у Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла України у Британії

МЗС України
Валерій Залужний

7 березня глава держави Володимир Зеленський офіційно погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду посла України Великій Британії та Північній Ірландії.

Що відомо про рішення Зеленського щодо Залужного

У четвер, 7 березня 2024 року, Президент України погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Міністерство закордонних справ України спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман, — йдеться в заяві МЗС України.

Фото: скриншот

Сьогодні погодив кандидатуру Посла нашої держави у Великій Британії. Генерал Валерій Залужний говорив мені саме про такий напрямок для себе – дипломатичний. Міністерство закордонних справ України направило відповідний запит на агреман. Наше союзництво з Британією має тільки зміцнюватися.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Що важливо розуміти, Україна не має посла в Британії відтоді, як 21 липня 2023 року президент Володимир Зеленський звільнив із цієї посади Вадима Пристайка.

Як відомо, він був послом у Британії з липня 2020 року.

Раніше ширилися чутки про те, що послом може стати ексглава Міноборони України Олексій Резніков, однак цього не сталося.

Зеленський уже пропонував Залужному посаду посла

Згодом українські журналісти з посиланням на своїх інсайдерів стверджували, що перед звільненням Валерія Залужного 8 лютого Зеленський пропонував йому, серед іншого, посаду посла у Великій Британії, але той відмовився переводитися на цивільну посаду під час війни.

8 лютого глава держави офіційно заявив, що Валерій Залужний залишає посаду головнокомандувача ЗСУ.

Його наступником став командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Анонімі джерела з оточення Валерія Залужного розповіли журналістам, що після відставки колишній головнокомандувач ЗСУ мав намір зайнятися своїм здоров’ям і, можливо, розпочати викладацьку діяльність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?