Зеленський прибув до Катару — перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський прибув до Катару — перші подробиці

Володимир Зеленський
Зеленський прибув до Катару

Президент України з офіційним візитом прибув до Катару. Володимир Зеленський проведе перемовини з шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані щодо повернення викрадених окупантами українських дітей.

Головні тези:

  • Зеленський прибув до Катару для перемовин з шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані стосовно повернення українських дітей, викрадених окупантами.
  • Український лідер продовжує здійснювати закордонні поїздки з метою залучення більшої міжнародної підтримки перед майбутнім Самітом миру в Швейцарії.
  • Лідери України та Катару обговорять двосторонні економічні та безпекові питання під час зустрічі.
  • Зеленський подякував Еміру Катару за підтримку суверенітету України та спільну роботу над Глобальним самітом миру, де важливою темою стане звільнення полонених та депортованих українців.
  • Україна розраховує на продовження співпраці з Катаром у важливих питаннях повернення українських дітей і підтримки у глобальних ініціативах миру.

Що відомо про візит Зеленського до Катару

Український лідер продовжує здійснювати закордонні поїздки на тлі прийдешнього Саміту миру у Швейцарії, який відбудеться 15 — 16 червня. Зеленський прагне заручитися якомога більшою міжнародною підтримкою.

Так, 5 червня глава держави приїхав до Катару для перемовин з шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

Президент зазначив, що Катар активно допомагає Україні повертати викрадених Росією дітей.

Ми говоритимемо про продовження цієї роботи як у межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, так і в межах Саміту миру, де це є серед пунктів порядку денного, — розповів про майбутню зустріч Зеленський.

Глава держави зазначив, що Катар брав активну участь у підготовці Саміту миру, а тому має стати на ньому одним із голосів Близького Сходу за повернення людей додому, глобальну продовольчу та ядерну й енергетичну безпеку.

Також передбачається, що лідери України та Катару обговорять низку двосторонніх економічних і безпекових питань.

Зеленський провів зустріч з Еміром

У Катарі Володимир Зеленський провів зустріч з Еміром шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані. Президент подякував йому за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та всіх ключових резолюцій ООН щодо засудження повномасштабної російської агресії.

Підтримка Катаром Української формули миру важлива. Розповів про підготовку Глобального саміту миру, однією з тем якого стане звільнення полонених і депортованих українців. Дякую за сприяння у поверненні в Україну насильно вивезених Росією дітей. Ми домовилися продовжити співпрацю в цьому напрямі, — написав глава держави.

Зеленський додав, що Україна розраховує на подальшу солідарність Катару в цей історичний момент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?